Fotbolls-VM i Frankrike 2019

Svenska svaret efter uppgifterna om stjärnan

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

PARIS. Tyskland kan få tillbaka tåskadade stjärnan Dzenifer Marozsán till kvartsfinalen.

Det gynnar inte Sverige, medger de svenska spelarna.

– Det är klart att hon är viktig för deras lag så det är bra för dom, mittfältaren Elin Rubensson.

Tysklands väg till kvartsfinalen har inte varit helt övertygande, men laget står där nu inför mötet med Sverige på lördag. 

Av de 14 matcher som Tyskland och Sverige mötts i mästerskap har Sverige vunnit två gånger. Fördel Tyskland då förstås.

Och lagom till kvartsfinalen ser laget ut att kunna återgå till normalläge. Det vill säga med Lyons stjärna, mittfältaren Dzenifer Marozsán på planen. Hon klev av premiären mot Kina med en bruten en tå. Nu kan hon göra comeback

Den tekniskt briljanta spelaren är spindeln i nätet, det kreativa navet i ett Tyskland som genomgår en generationsväxling.

”Kommer gynna dem”

Hon var ombytt redan i åttondelsfinalen, men kom aldrig in. På dagens pressträff berättade förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg, enligt TT, att lagets mittfältskugge kan bli spelbar och beslut kan fattas sent.

– Vi bestämmer oss kanske först på lördag om vi väljer Dzsenifer Marozán från start eller om vi vill utnyttja det valet först under matchens gång, sa hon enligt TT.

De svenska spelarna jublar inte över beskedet över att den tyska nyckelspelaren eventuellt kan spela.

– Hon är jätteviktig för dem och är en skicklig spelare. Det kommer att gynna dem om hon är tillbaka i spel, säger Magdalena Eriksson.

Elin Rubensson, mittfältare i Sverige, är av samma uppfattning. För henne och resterande svenskor återstår nu ett förarbete som är detaljerat i jakten på att klartlägga sitt motstånd. När lagen möttes på Friends i april blev det en förlust resultatmässigt, men laget blev rikt på lärdomar.

– Vårt försvarsspel och vårt omställningsspel kan straffarna deras backlinje. Jag tycker att det vi har visat, med att vinna boll och sätta våra starka forwards i djupled kan leda till att vi straffar dem, säger Elin Rubensson.  

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Alla kan ta sig hur långt som helst”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM i Frankrike 2019

Fotbolls-VM

Damlandslaget i fotboll