Svensklaget krossade Arsenal

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var upplagt för en rysare mellan Chelsea och Arsenal i Super League.

Men Chelsea knockade serieledaren med 4–1 och är alltjämt obesegrat.

– Det är klart att vi går för titeln, säger Jonna Andersson till Sportbladet.

Chelsea, med svenska backduon Magdalena Eriksson och Jonna Andersson, var fyra poäng efter Arsenal i tabellen inför det heta derbyt men hade inga planer på att släppa iväg serieledaren ytterligare.

Laget tog ledningen efter tio minuter och tre minuter senare fixade nya stjärnan Samantha Kerr sitt första mål i klubben till 2–0.

– Vi har haft problem att göra tidiga mål, matchen är inte avgjord bara för det men det gav oss stenhårt självförtroende. Hon (Samantha Kerr) visar att hon har extrema kvaliteter och hon kommer att vara viktig för oss, säger Jonna Andersson.

Andersson med assist

När 3–0 kom innan 20 minuter var spelade var det ett rent klassmål. Utanför straffområdet sköt Sophie Ingle in bollen i det bortre krysset.

Jonna Andersson assisterade fram till 4–0 i den andra halvleken och Arsenals reducering till 1–4 blev betydelselös.

– Det var roligt att  bidra till målet. Vi var lite tillbakapressade i andra halvlek och när vi väl fick bollen såg jag att vi vi hade spelare i boxen och det var självklart att slå in ett inlägg, kommenterar Jonna.

Chelseas seger betyder att laget fortsatt är obesegrat efter tolv omgångar. Londonlaget är nu bara är en poäng bakom Manchester City och Arsenal i tabellen med en match mindre spelad.

”Jag älskar det här laget! Vilken insats ifrån alla, så jäkla stolt”, skriver Magdalena Eriksson på Instagram.

Seger i ligan är ett tydligt mål för Chelsea, som kom trea ifjol.

– Det är klart att vi går för titeln, vi vill vinna ligan och ur det perspektivet var den här matchen väldigt viktig, säger Jonna Andersson.

Vad är förklaringen till den fina sviten?

– Vi har fått bättre kvalité på träningar och matcher. Nu har vi kunnat få tidig utdelning och kunnat fokusera mer på detaljer på träningarna. Vi spelare har fått vara med och säga vad vi bör träna på. Vi har många alternativ när vi väl fåt bollen.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM