Manchester United värvar Odion Ighalo från Kina

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Manchester United har jagat anfallare frenetiskt under de senaste dagarna.

Och nu är det klart: Odion Ighalo, 30, ansluter från den kinesiska ligan.

United bekräftar lånet från Shanghai Shenhua under natten till lördagen.

Några dagar innan transferfönstret stängde såg United ut att bli utan en anfallsersättare till skadade Marcus Rashford under våren – men nu verkar de ha löst problemet.

Den nigerianske anfallaren Odion Ighalo, 30, är klar för klubben. Ighalo, som tidigare spelat i Premier League och Watford, lånas in av Manchester United resten av säsongen från kinesiska Shanghai Shenhua.

Flera brittiska medier gick ut med att det var klart med den överraskande lånedealen under fredagskvällen. Vid ettiden natten till lördag bekräftades också låneaffären av Manchester United själva.

”Inte rätt typ”

Om han är rätt anfallare för Ole Gunnar Solskjaers gäng råder det dock delade meningar om.

– Jag är inte säker på att han är rätt spelare för United. Han är inte jämn och inte rätt typ av spelare. Det här är desperation, sa förre PL-tränaren Neil Warnock i Sky Sports under fredagskvällen.

”Manchester Uniteds transferstrategi är galen, klubben är dåligt organiserad och behöver renoveras från grunden för att bli det minsta modern – men jag tycker att Odion Ighalo är en okej värvning (som täckning, på lån)”, skriver New York Times fotbollsreporter Rory Smith.

Odion Ighalo i Watford.
Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe
Odion Ighalo i Watford.

All fotboll stoppad

En anledning till att dealen gick att lösa så snabbt uppges i brittisk media vara att all fotboll har stoppats i Kina, på obestämd tid. Detta annonserades i veckan på grund av coronaviruset.

I den kinesiska ligan har anfallaren gjort 46 mål på 72 matcher. I Premier League gjorde Ighalo 36 mål på 90 matcher.

Utöver Manchester United uppges även Tottenham ha varit intresserat av att låna 30-åringen.

16 dagars vila

United spelar under lördagen mot Wolverhampton. Anfallaren är fortfarande kvar i Kina och kommer därför inte att kunna debutera redan i helgen.

Efter den matchen väntar 16 dagars vila innan nästa match mot Chelsea spelas. En Premier League-debut kan alltså ske tidigast 17 februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.