Barcelona spelar utan publik i CL

Först Valencia-Atalanta.

Sedan PSG-Dortmund.

Nu också Barcelona-Napoli.

Ytterligare en åttondelsfinal i Champions League kommer att spelas bakom stängda dörrar till följd av coronavirusets utbrott.

Barcelona får lira utan häjlp från fansen.
Barcelona får lira utan häjlp från fansen.

Coronaviruset slår allt hårdare mot den europeiska idrotten. Så sent som igår kom beslutet att all sport ställs in i Italien.

När det gäller den italienska fotbollen råder det undantag för de klubbar som fortfarande spelar ute i Europa. Vilket betyder att Napoli får grönt ljust att åka till Spanien nästa vecka för returmötet med FC Barcelona i Champions League.

En match som nu kommer att spelas inför tomma läktare.

Tre matcher utan publik

Sedan tidigare har det beslutats att CL-mötet mellan Valencia och Atalanta (även de från Italien) ska spelas utan publik. Igår kom även besked att mötet PSG-Borussia Dortmund även den spelas bakom stängda dörrar.

I nuläget är det tre av de åtta matcherna som spelas utan publik. Nästa vecka spelar även Italiens tredje bidrag i slutspelet, Juventus. Ännu har inget beslut tagits om huruvida den matchen kommer spelas med eller utan publik på läktarna.

Sedan tidigare kommer även franska högstaligan, Ligue 1, spelas utan publik, alternativt med max 1000 åskådare. Något som gäller fram till 15 april.

Den italienska ligafotbollen är däremot uppskjuten och kommer återupptas tidigast 3 april.

Även La Liga utan publik

I dag tisdag meddelar även det spanska fotbollsförbundet att de två högsta ligorna i Spanien spelas utan publik. Detta gäller de två kommande omgångarna.

Beslutet gör att matcher fram till 5 april spelas utan publik.

Stryktipset på lördag: Läs expertens tips och allt om skrällarna här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.