”Jag skrev autografer i fängelset”

Ronaldinho bryter tystnaden efter fängelsevistelsen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Från husarresten i Paraguay bryter nu brottsmisstänkte Ronaldinho tystnaden.

För tv-kanalen ABC berättar 40-åringen om misstankarna, längtan efter sin mamma och tiden i fängelset.

– Jag hade inga planer på att sluta skriva autografer i fängelset, säger Ronaldinho.

Ronaldinho reste i början av mars till Paraguay för att göra reklam för ett lokalt nätcasino och sin egen självbiografi. Men när brassen vilade ut på sitt hotellrum genomförde polisen en razzia där falska pass tillhörande fotbollsstjärnan och hans bror beslagtogs.

Ronaldinho greps och placerades i fängelse i väntan på den fortsatta utredningen. Efter 32 dagar, och succé i en intern fängelseturnering i fotboll, släpptes stjärnan mot en borgenssumma på 16 miljoner kronor och order om fortsatt husarrest.

”Vi blev chockade”

Från Palmaroga hotel i huvudstaden Asuncion berättar legendaren nu om händelserna.

– Vi blev chockade över att dokumenten var falska. Sedan det blev känt för oss har vi gjort allt vi kunnat för att samarbeta med myndigheterna och reda ut vad som egentligen har hänt, säger Ronaldinho till ABC.

Ronaldinho omfamnas efter han släppts ut ur fängelset.
Foto: Jorge Saenz / TT
Ronaldinho omfamnas efter han släppts ut ur fängelset.
Foto: Jorge Saenz / TT

Fotbollslegendaren berättar att han var bokad på ett flyg tillbaka till Brasilien den 7 mars för att fira sin sons födelsedag. Dagen innan sattes han istället i en cell i fängelset.

– Det var ett tufft slag. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle tvingas genomleva en sådan situation. I hela mitt liv har jag bara försökt vara så professionell som möjligt och ge glädje till folket genom fotbollen.

”Ska ge min mamma en stor puss”

Tiden i fängelset verkar samtidigt inte ha satt några djupare ärr i brassens medvetande.

– Alla jag fick tillfälle att träffa på anstalten mötte mig med stor vänlighet. Att spela fotboll, skriva autografer och ta idolbilder är en del av mitt liv och jag såg inget skäl till att sluta med det där. Speciellt inte med människor som delade en så tuff situation med mig.

Nu hoppas Ronaldinho att rättsprocessen ska gå snabbt och att han sedan kan återvända hem.

– Det första jag kommer göra är att ge min mamma en stor puss. Hon har tvingats leva med det här isolerad i sitt hem på grund av covid-19. Sedan ska jag försöka smälta det här och gå vidare med tro och styrka.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN