Zlatan Ibrahimovic

Zlatans nya vrålåk i Stockholm

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

Igår riktades många blickar mot Zlatan Ibrahimovic.

Fotbollstjärnan körde nämligen runt i Stockholm city i sin unika Ferrari Monza SP2.

– Heder åt Zlatan att han kör den och bjussar oss på en unik bilupplevelse, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på Auto Motor & Sport.

Zlatan Ibrahimovics nya Ferrari Monza SP2 tillverkas, tillsammans med SP1, i mindre än 500 exemplar och säljs bara till trogna Ferrarikunder.

Att Milanstjärnans vrålåk syntes på Stockholms gator under lördagseftermiddagen gladde nog många.

– Fantastiskt kul att det åtminstone finns en SP2 i Sverige och att den är ute och rullar! Det är alldeles för många fantastiskt fina bilar som står och samlar damm på auktionsfirmor eller privata samlingar, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på Auto Motor & Sport.

Söderlind berättar att Ferrari ska bygga flera retroinspirerade bilmodeller som tar upp märkets historik. Just den här modellen har hämtat inspiration från VM-vinnande Ferrari 250 Testa Rossa från sent 1950-tal.

Ingen bil att köra snabbt i

Ferrarin har en V12-motor på 6,5 liter, hela 810 hästkrafter, kan köras från 0–100 km/h på 2,9 sekunder och har en maxfart på över 300 kilometer i timmen.

Någon sådan fart var det dock inte att tala om för Ibrahimovic under cityturen i går.

– Det här är inte bilen man köper för att köra supersnabbt, då finns det ännu bättre Ferrarimodeller, eller andra ännu mer prestandainriktade sportbilar, säger Söderlind.

Många reagerar nog på att den varken har tak, vindruta eller sidorutor. Vad tänker du om det?

– Det är helt underbart! Jag har kört billigare sportbilar utan vindruta och att slippa vindruta ger ännu mer fartupplevelse, man känner dofter, hör allt, upplevelsen blir intensivare. Men ska man köra lite snabbare måste man ha hjälm – du vill inte få en geting i munnen i 100 km/h, säger Auto Motor & Sports chefredaktör och fortsätter:

– Det här är alltså en riktig njutarbil, inget att tokköra med utan mer glida fram och känna kraften, accelerera och uppfyllas av ljudet.

Uppges kosta upp mot 30 miljoner

Ferrari har inte gått ut med någon prislapp på bilen, men det har funnits uppgifter om att den kostar mellan 25 och 30 miljoner kronor.

Några dagar efter sin 38-årsdag i höstas lade Zlatan Ibrahimovic upp en bild på bilen i sociala medier och skrev:

”Grattis Zlatan på födelsedagen”.

Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby, som han är delägare i, under tiden i Sverige. Det har under en tid spekulerats i när anfallaren ska återvända till Italien. La Gazzetta dello Sport skriver att svensken ska flyga till Milano i ett privatplan imorgon.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Här visar Zlatan upp sin lyxbil i Stockholm

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Ferrari