London Calling

”Inters pik till United efter Alexis ankomst”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

avFrida Fagerlund

LONDON. Alexis Sanchez är klar för Inter, Kyle Walkers landslagskarriär kan vara över och Jonjo Shelvey levererar dagens citat.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Är givetvis Alexis Sanchez flytt till Inter som efter många om och men är helt klar. Enligt Manchester Evening News finns det ingen köpoption vilket tyder på att chilenaren kommer återvända till Manchester United efter säsongen.

Den italienska klubben använde återigen hashtagen ”not for everyone” (inte för alla) vid spelarens presentation. Det gjorde de även vid Romelu Lukakus offentliggörande för några veckor sedan, ”en subtil pik till United som tränaren Antonio Conte har tagit fasta vid efter belgarens lovande start i klubben”, menar Daily Mail.

DAGENS PSYKNING

Att Lucas kommer bra överens med David Luiz är ingen större hemlighet. Tottenham-spelaren medger dock att vänskapen kommer läggas åt sidan under söndagens North London Derby. ”Men jag är glad över att han är närmare mig nu. Han kan lättare hälsa på mig jämfört med när han var i Chelsea. Då var han så långt borta!”, tillade Lucas.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images South America

DAGENS PETNING

Kyle Walker fanns inte med i Gareth Southgates trupp till det kommande EM-kvalet, och det är inte säkert att han finns med nästa gång heller. Det medgav förbundskaptenen, som valde att ge spelare som Trent Alexander-Arnold, Aaron Wan-Bissaka och Kieran Trippier chansen i stället. ”Det beror på hur bra de andra spelarna gör ifrån sig”, svarade Southgate krasst på frågan.

Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe

DAGENS SKRÄLL

James Maddison och Mason Mount i all ära, men flest rubriker har nog ändå Tyrone Mings fått efter landslagsuttagningen. Aston Villa-spelaren medger att han blev ”totalt chockad” när han fick beskedet. ”Jag trodde det var ett skämt först. Jag fick ett mess från en på förbundet och svarade ”Oh shit”, ursäkta mitt språk. Hon ringde upp och förklarade att hon inte skojade”.

DAGENS DUNCAN

Spelarorganisationen, The PFA, är beredda att hjälpa till att ordna upp röran som Bobby Duncans agent skapade genom ett inlägg på Twitter. Liverpool sägs fortfarande vara häpna över mobbningsanklagelserna och The PFA ska därför ha sträckt ut en hand för att reda ut situationen.

DAGENS CITAT

”Man kan springa 15 km om man vill. I slutändan är jag en fotbollsspelare. Såg du någonsin Gazza springa 15 km?”, - Jonjo Shelvey.

Newcastle-spelaren är inte speciellt nöjd över att få sitta på bänken numera, men han är än mer missnöjd över att bli kallad lat.

DAGENS REHAB

Manchester United behöver i alla fall inte tampas med Nathan Redmond i helgen. Southamptons manager Ralph Hasenhüttl bekräftade under gårdagen att spelaren blir borta i upp till tre veckor efter ankelskadan han ådrog sig tidigare i veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM