Koscielny i kontraktbråk med Arsenal

Publicerad 2019-07-19

Bråket mellan Laurent Koscielny och Arsenal håller på urarta.

Nu kommer 33-åringen ta till rättsliga åtgärder efter att klubben hotat att skära ner mittbackens lön till hälften.

Följ ämnen i artikeln

Arsenals lagkapten Laurent Koscielny meddelade förra veckan att han vägrar åka med laget till USA på försäsongsträning. Anledningen är att han vill flytta hem till Frankrike där Bordeaux uppges ha varit intresserade – och lovat honom ett treårskontrakt om han lämnar Londonklubben som bosman.

Det har fått Arsenal att rasa.

Köper inte ut sig

Daily Mirror skriver att klubben vill straffa honom med att sänka lönen med 50 procent. Koscielnys representanter kommer att möta Premier League-klubben nästa vecka för att försöka hitta en lösning för att slippa gå till en domstol.

Mittbacken har ett år kvar på sitt kontrakt och uppges tjäna närmare en miljon kronor per vecka. Arsenal ska ha varit förberedda på att förlänga med honom med en klausul som tillåter honom att lämna gratis nästa sommar om han vill. Men Laurent Koscielny uppges nu känna sig lurad av ledningen efter hotet att skära ner hans lön till hälften. Arsenal ska vara övertygade att Koscielny inte kommer köpa ut sig från kontraktet.

Bortsett från Bordeauxs intresse har Lyon fått upp ögongen för 33-åringen. Men där ska intresset vara lite svalare.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.