Klubbarna i tvist om landslagsstjärnan

Uppdaterad 2020-04-07 | Publicerad 2020-03-24

Kopparbergs Göteborg och Linköpings FC gör upp i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

Enligt Sportbladets uppgifter är orsaken oenighet kring en påbörjad transfer av LFC-stjärnan Stina Blackstenius.

– Jag kan bekräfta att det föreligger en tvist mellan de här klubbarna, säger Krister Malmsten, jurist i skiljenämnden.

Följ ämnen i artikeln

Seriestarten är uppskjuten på grund av coronaviruset, men en hård duell pågår redan. På ena sidan Kopparbergs Göteborg, på andra Linköpings FC, samt spelaren Stina Blackstenius.

Tvisten görs upp i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

– Jag kan bekräfta att det kommit in en sådan tvist mellan de här parterna och den handlägger jag som ordförande, säger Krister Malmsten jurist i Svenska fotbollförbundets skiljenämnd.

Han kan av sekretesskäl inte beskriva tvistens karaktär. Enligt vad Sportbladet erfar kom ärendet till Svenska fotbollförbundet i mitten av februari och handlar om Stina Blackstenius, 24 år.

Anfallsstjärnan ska, enligt Sportbladets uppgifter, ha varit på väg att byta klubb från Linköping till Kopparbergs Göteborg tidigare i vinter. Något som GP också publicerat uppgifter om. Diskussionerna ska ha kommit så långt att man från Göteborgshåll ansett sig vara överens med Linköping. Detta ska dock Linköping, enligt vad Sportbladet erfar, haft en annan syn på i efterhand.

Stina Blackstenius.
Stina Blackstenius.

”Har kontrakt över säsongen”

Ingen av de berörda parterna vill bekräfta att tvisten om den etablerade landslagsspelaren existerar.

– Jag har inga kommentarer där. Ibland är det det bästa att tror jag, att inte ha det, säger Kopparberg Göteborgs ordförande Peter Bronsman.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera. Hade det funnits där så hade jag inte kommenterat det i alla fall, om det är en pågående tvist med en annan förening. Någon mer kommentar än så kan jag inte ge för tillfället, säger Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård.

Har Stina Blackstenius varit på väg bort?
– Det har funnits intresse absolut. Men på väg bort kan jag inte påstå att hon varit.

Räknar du med att hon spelar med Linköping den här säsongen?
– Ja absolut, hon har ett kontrakt med oss som gäller den här säsongen. Vi räknar med att hon kan fullfölja och sen hoppas jag att hon kan bli kvar i Linköping längre än så eftersom hon är från trakten. Jag hoppas att det är här hon ska spela om hon ska spela i Sverige.

Sportbladet har varit i kontakt med Stina Blackstenius agent Carl Fhager, som inte vill kommentera uppgifterna. Sportbladet har utan framgång också sökt Stina Blackstenius.

Enligt reglerna ska en sådan här tvist avgöras inom tre månader, såvida det inte föreligger särskilda omständigheter.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.