Fotboll

”Galen – Zlatan skulle kunna döda dig”

Av: 

Emil Eiman Roslund

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gör avtryck.

Även i Manchester United.

– Vi behövde en sådan som honom i omklädningsrummet, säger Luke Shaw.

Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw har avslöjat hur det var att ha Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat, under de arton månader som svensken tillhörde Premier League-klubben.

– Han var galen, vi behövde en sådan som honom i omklädningsrummet. Där var han grymt bra, han skämtade mycket men du kände direkt när det blev allvar och han var tvungen att sätta ner foten, säger Shaw enligt Goal.

Engelsmannen tycker att Ibrahimovic var otrolig som lyckades hålla så hög nivå trots att han var lite äldre än de flesta lagkamraterna. Ibrahimovic var 34 år när han anslöt till United och 36 när han lämnade för LA Galaxy i mars 2018.

Luke Shaw och Zlatan Ibrahimovic i United.

”Alla älskade honom”

– Han var en född vinnare. Det gällde även i små träningsövningar, om han inte vann och du var med i hans lag skulle han definitivt kunna döda dig. Fråga vem som helst i truppen, så var det. Han fick ut det bästa av alla i laget, det gick inte att var slö eller slappna av. Men jag tror att alla älskade honom, säger Shaw.

Under sin tid i Manchester United gjorde Ibrahimovic 17 mål och fem assist på 28 Premier League-matcher, i Europa League – som United vann efter finalseger på Friends – blev det fem mål, fyra assist på elva matcher.

ANNONS

Europeisk fotboll när den är som bäst – har du vad som krävs för 13 rätt på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Säsongens 50 bästa spelare i Premier League

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Manchester United

Luke Shaw

Manchester