”Älskade Champions, ibland förlorar man”

Han har programlett alla Champions League-sändningar i tolv raka säsonger.

Men nästa blir sista för Ola Wenström.

”Älskade Champions som jag en gång bytte arbetsplats och kanal för”, skriver han på Instagram.

Nent Group, Viasats kanaler, har tappat rättigheten för Champions League som de haft sedan 1992. Från och med 2021/2022 kommer Europaturneringen att sändas av någon annan, och från och med då kommer inte längre Ola Wenström guida tittarna i sändningarna för Champions League.

Sedan 2008 har Wenström hälsat alla välkomna till drabbningen på Parc des Princes, urladdningen på Wanda Metropolitano eller ett kokande Marakana i Belgrad. Och han har inte missat en enda CL-sändning. Sportbladet har sökt honom utan respons, men 53-åringen har skrivit på Instagram om rättigheten som hans arbetsgivare förlorat.

”Ibland förlorar man. Matcher, saker, rättigheter. Champions League till exempel. Älskade Champions som jag en gång bytte arbetsplats och kanal för, lagt så mycket tid, kraft och lust på. Svulstiga turnering som gett så mycket tillbaka i form av fotbollsdramatik, teveutmaningar och en Kristall. Och mycket mer. Sedan 2008 har vi hållit sällskap, jag och den där j*a Champions”, skriver Ola Wenström.

Från och med 2021 kommer Nent Group att sända Europa League, tidigare i Discoverys kanaler, och nya klubblagsturneringen Europa Conference League.

”Massor av torsdagsmatcher och betydligt mer svenskt gör att yrkesmannen i mig triggas direkt”, skriver Wenström om nya utmaningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.