Fotboll

Football Radical: En postkoital landskamp

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Feminism, kommunism och Igor Protti i velourkavaj.

Har Football Radical någonsin varit mer genomsnittligt Football Radical?

Tror vi inte.

Det händer att Johanna Frändén och Simon Bank överraskar med att publicera ett podcast-avsnitt som inte snirklar sig fram i mittfåran av frankfurtskolans idéarv, pk-etablissemangets förhärskande doktriner, feminismen och Sydamerikanska folkrevolter.

Det här är bara inte en sådan vecka.

Johanna är kvar i Katalonien och antar en lätt spansk… förlåt katalansk… förlåt spansk slagsida, med rapporter om spelarstrejk och en feministisk fotbollskamp som sveper världen över, till tonerna av publikrekord i norra London.

Simon hittar sina protestrubriker i Chile, och konstaterar att det är något med latinos ändå (Johanna, 26, opponerar sig inte). Till och med när de inte spelar – kanske särkilt då – så försöker de betyda något, i ett privatiseringsfetischistiskt land lytt av en fotbollspresident. Vamos chilenos.

Det blir förstås lite prat om ett lyckat EM-kval och en postkoital landskamp på Friends Arena, med John Guidetti som ljuspunkt.

I England spelas inte bara kvinnoderbyn, det är dessutom revolution på gång. Kan man ifrågasätta grunden i fotbollsbranschen utan att vara kommunist? Kan man vara socialist och låta bli? Kan man hålla på Arsenal och ändå ha sunda värderingar när det kommer till fotboll? Simon Bank väcker bara frågan.

Ett synnerligen genomsnittligt podd-avsnitt rundas av med en generisk Football Radical-bild, hämtad från röda Livorno, med ett kvinnoliv som sträcker sig från Österrike-Ungern till Hökis och med lite omoralisk schlagerfestival.

Mer: Iker Casillas, Martin Mutumba, Gary Medel, Anna Glass, Antoine Griezmann, Andres Iniesta, Yvonne Hirdman, Sam Kerr, Magdalena Eriksson, Amedeo Modigliani, Jeremy Corbyn, Aaron Bastani, Cissi Wallin, Alexandra Pascalidou, Mike Ashley, Janne Andersson, Carola Häggkvist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Chatta med Johanna Frändén om vad du vill

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Johanna Frändén

Simon Bank

Jeremy Corbyn

Carola Häggkvist

John Guidetti

Livorno