Piteå-målvakten gjorde mål från halva plan

Matchens sista spark.

Då klippte Piteås målvakt Guro Pettersen till från halva plan.

Frisparken? Rätt in i mål.

– Jag fattade inte vad som hände, säger norskan till Sportbladet.

Nyligen tvingades Piteå stänga ner sin verksamhet efter att flera spelare testat positivt för covid-19, vilket gjorde att mötet med Linköping sköts upp. Men under torsdagen var det så dags för match.

Då rivstartade hemmalaget Linköping.

Cornelia Kapocs gjorde 1–0 efter sex minuter, Uchenna Grace Kanu 2–0 efter tolv minuter, Kapocs 3–0 efter 20 minuter och Grace Kanu 4–0 efter 35 minuter.

Två spelare i topp av skytteligan

Maja Green och Anam Imo reducerade visserligen för Piteå, precis som målvakten(!) Guro Pettersen i matchens absolut sista spark. Piteå fick frispark vid mittlinjen, den tog Pettersen hand om och hon skickade den rätt in i mål.

Pettersen var besviken efteråt, men glad – och chockad – över att göra sitt första mål i karriären.

– Jag fattade inte vad som hände, jag har inte gjort mål tidigare så jag visste inte hur jag skulle fira. Och sedan tänkte jag att: ”vad fan, vi gjorde 4–3 då kanske vi hinner med ett anfall till, nu får jag sätta i gång”. Folk började fira och ropa på mig, jag fattade inte vad som hände egentligen, säger 29-åringen.

Vad tänkte du när du slog frisparken?

– Det jag tänkte var att jag visste hur jävlig den vinden var, det var en fruktansvärt svår vind. Jag tänkte att om jag bara får en hård boll på mål så kan allt hända, om det blir en skarv eller något. Men så gick bollen in, då blev det ännu bättre.

– Jag har lagt upp ganska många videor på TikTok när jag gör mål på träning. Det är många som har kommenterat att det är värdelöst att jag försöker göra mål, men nu får jag väl svara lite…

”Tror hon är synsk”

Pettersen avslutar:

– Vår högerback, Maja Green, hade en dröm förra veckan om att jag skulle göra mål. Jag tror hon är synsk.

Noterbart är att dagens tvåmålsskyttar i Linköping toppar skytteligan så här långt. Grace Kanu har gjort sex fullträffar, medan Kapocs har skickat in fyra baljor.

Linköping är tre med sina nio poäng, Piteå tia med sina tre poäng. Båda lagen har spelat fyra matcher av årets damallsvenska.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.