Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens galna vändning mot MFF

”Kan inte minnas senast jag var med om det”

Av: 

Andreas Käck

Malin Wahlberg

Per Bohman

FOTBOLL

Djurgården vände 0–2 till 3–2 på mindre än tio minuter.

Då sågar MFF sig själva.

– Det är oacceptabelt, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Serieledande Malmö FF fick en drömstart i bortamötet med Djurgården. Ola Toivonen gav gästerna ledningen med ett klassmål i den 18:e minuten.

– Ja, det var bra tryck i den…, säger han i Dplay.

I den 62:a minuten dubblade Toivonen sin målskörd med ett behärskat avslut på ett inspel snett inåt bakåt från Jonas Knudsen. Det var Toivonens sjätte mål för säsongen .

Där och då såg MFF förstås ut att gå mot en säker seger.

Men så blev det inte.

Galen vändning

I den 81:a minuten nickade Fredrik Ulvestad in 2–1 och kort efteråt satte inbytte Kalle Holmberg 2–2. Och i den 89:e minuten fullbordade Holmberg den osannolika vändningen till 3–2.

– En fantastisk vändning! Vi kämpar på till slutet. Om man inte tror på det så kan man gå av planen i 80:e minuten. Vi trodde på det, säger Ulvestad efteråt.

Detta var Djurgårdens första seger i allsvenskan sedan mitten av augusti. Laget hade spelat sex raka utan att vinna. Nu är sviten bruten – osannolikt nog efter att ha hamnat i 0–2-underläge mot serieledarna.

– Vi ger inte upp och jobbar hårt. Jag är väldigt stolt över laginsatsen och folks arbete, säger Dif-tränaren Kim Bergstrand.

”Juniormisstag”

Efter kollapsen var Ola Toivonen duktig besviken.

– Vi gör två juniormisstag och släpper in två mål på fasta situationer. Det är för dåligt. Surt. Jag kan inte minnas senast jag var med om att släppa in tre mål på 20 minuter, säger han i Dplay.

Tränaren Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efteråt:

– Jag tycker att vi kontrollerar spelet och gör en perfekt match i 70 minuter. Vi släpper in mål som vi inte ska ge bort. Det är oacceptabelt.

MFF får trösta sig med att de alltjämt toppar tabellen i överlägsen stil.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Fem punkter: Djurgården-Malmö FF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Djurgårdens IF Fotboll

Ola Toivonen

Fotboll

Kalle Holmberg