Officiellt: Simon Thern klar för Blåvitt

IFK Göteborg har en ny mittfältare.

Han heter Simon Thern och har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det är absolut toppklass på saker och ting här, säger 28-åringen.

Vid årsskiftet gick Simon Therns avtal med IFK Norrköping ut – och nu har mittfältaren gjort klart med en ny klubb, nämligen IFK Göteborg. Avtalet är skrivet över tre år, meddelar Blåvitt.

– Det finns en spännande vision här på Kamratgården. Det är absolut toppklass på saker och ting här, och jag gillar verkligen miljön. Jag har fått ett gott intryck av alla jag har träffat, säger Thern i en kommentar på klubbens hemsida.

Hyllas av ”Rolle”

Blåvitts tränare Roland Nilsson om nytillskottet:

– Simon är en tänkande person och fotbollsspelare. På planen ser man det både i de ytor han letar upp för sin egen del, i hur han söker efter medspelare med öppnande passningar och själv avslutar anfallen. Han har ett driv i fötterna, vill gärna framåt och hitta målchanser. Han kommer att ge vårt spel ytterligare en dimension.

Femte klubben i allsvenskan

Sportchef Pontus Farnerud:

– Vi är glada att vi väljer varandra och att vi som klubb knyter till oss en av allsvenskans smartaste spelare. Simon är en spelare som många andra gärna skulle vilja ha i sina allsvenska trupper. Han har höga ambitioner och är väldigt professionell vilket passar bra in hos oss i IFK Göteborg.

Blåvitt blir Therns femte allsvenska klubb, då han tidigare spelat för Helsingborgs IF, Malmö FF, AIK och Peking.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.