Sparkades efter bråk – nu har Joey Barton en ny klubb

Av: Hugo Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lewis Storey / Getty Images Europe

Han sparkades från Fleetwood Town efter ett bråk med en egen spelare.

Nu har Joey Barton fått ett nytt tränaruppdrag – hos seriekonkurrenten Bristol Rovers.

– Joeys erfarenhet av sporten överensstämmer med hans passion för att träna och leverera resultat, vilket gjorde honom till en solklar kandidat för rollen, säger klubbens president Wael Al Qadi.

Kommer ni ihåg Joey Barton? Mittfältaren som bland annat representerat Manchester City, Newcastle, QPR och Marseille. Han gjorde även en landskamp för England – men är kanske framför allt känd för sina kontroverser.

Bland annat hade engelsmannen en dust med Zlatan Ibrahimovic 2012/13 när båda spelade i franska Ligue 1. Barton var då utlånad till Marseille, medan Zlatan spelade i PSG. När duon möttes pikade engelsmannen svensken.

Hade en dust med Zlatan

– Zlatan kallade mig en engelsk medelmåtta, så jag svarade: ”Ja, jag är engelsman, men du har en enorm näsa”, och så gjorde jag gesten där jag visade hans stora näsa, sa Barton då.

2017 lade Joey Barton skorna på hyllan efter en säsong i Burnley. Men året efter bytte han karriär. Från fotbollsplanen till tränarbänken – när han tog över League One-klubben Fleetwood Town där han blev cheftränare. Med Barton som tränare gick Fleetwood Town till Championship playoffs 2019–20, men klarade inte kvalspelet upp.

Under den säsongen anklagades Joey Barton för att ha skallat den dåvarande Barnsley-tränaren Daniel Stendel i spelartunneln efter matchen mellan Fleetwood Town och Barnsley.

Ännu har ingen dom fallit efter händelsen – då rättegången har blivit uppskjuten till juni i år på grund av covid-19.

Tar över seriekonkurrenten

I början av januari i år fick Joey Barton sparken från Fleetwood Town efter ett bråk med spelaren Ched Evans.

Nu är det klart att Joey Barton tar över seriekonkurrenten Bristol Rovers i League One.

– Joeys erfarenhet av sporten överensstämmer med hans passion för att träna och leverera resultat, vilket gjorde honom till en solklar kandidat för rollen, säger Bristol Rovers president Wael Al Qadi till klubbens hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.