Fotboll

Jakobsson om Lyon-ryktet: ”Otroligt kul”

Av: 

Simon Norberg

FOTBOLL

Sofia Jakobsson, 30, imponerade mot Österrike.

Nu funderar landslagsstjärnan, som sitter på utgående kontrakt med Real Madrid, på framtiden.

– Det är väl otroligt kul att just världens bästa klubblag är intresserade, säger hon om att Lyon uppges vara intresserade.

Flera svenska landslagsspelare sitter på utgående kontrakt i sommar. Fridolina Rolfö, som bestämt sig för att lämna Wolfsburg, är en av dessa.

En annan är Sofia Jakobsson, som stod för ett mål och en assist när Sverige besegrade Österike med 6–1 i en träningslandskamp på Malta under fredagen.

30-åringen skrev på ett tvåårskontrakt med Real Madrid efter VM-succén 2019 och har där varit en av klubbens bästa spelare.

”Betyder att man gjort det bra”

En viktig del i hur hennes framtid ter sig är i fall Real lyckas lösa en Champions League-plats. Bakom seriesuveränen Barcelona parkerar ”Marängerna” just nu på en tredjeplats i tabellen, som betyder CL-spel nästa säsong.

Hur ser du på din framtid?

– Just nu fokuserar jag inte så mycket på det. Det är rätt tidigt. Fokuset ligger mestadels på klubblaget och sen även OS, även om det är en bra bit bort. Det blir väl min agent som får ta hand om det nu och sen så får jag titta lite på alternativen och känna vad jag känner inför nästa säsong.

Sofia Jakobsson.

Kommer du vilja ha klart med vad som händer nästa säsong innan OS drar igång?

– Jag har inte funderat så pass långt. Jag vet inte alls när jag kommer ta ett beslut. Jag vet inte om det blir innan eller efter.

Lyon är en av klubbarna som det har ryktats om kring dig i utländska medier. Hur är det att kopplas i hop med en sådan stor klubb?

– Det är väl otroligt kul att just världens bästa klubblag är intresserade. Det betyder att man gjort något bra och spelat bra fotboll. Det är otroligt kul.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Synar Real Madrid: ”Det mesta handlar om ett specifikt namn”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Damlandslaget i fotboll

Sofia Jakobsson