Supportrarnas uppmaning: Skänk biljetterna

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården kommer att lotta ut 300 platser till sina säsongskortsinnehavare. 

Nu uppmanar Järnkaminerna supportrarna att skänka biljetterna vidare.

– Vi har haft mycket diskussioner runt den här frågan, säger supporterföreningens ordförande Viktor Adolfsson.

Från den 1 november kommer 300 personer att tillåtas på de allsvenska läktarna. Djurgården är en av klubbarna som har beslutat att platserna ska gå till säsongskortsinnehavare. 150 biljetter kommer att lottas ut och varje person får ta med sig ytterligare en, förutsatt att denne också är säsongskortsinnehavare.

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

”Fantastisk respons”

Nu ber supporterföreningen Järnkaminerna dem med utlottade biljetter att skänka biljetterna vidare till de yngre djurgårdarna i ungdomslagen och Apberget, klubbens klacksektion för barn upp till 16 år.

– Vi har haft mycket diskussioner runt den här frågan och kom fram till att många kände att de hellre vill låta nästa generation Djurgårdare gå. För mig personligen är det inte riktigt samma grej utan publiken, men vet att det finns kids där ute som det skulle vara mer uppskattat hos, säger Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson.

Vad har ni fått för respons?

– Vi har fått fantastisk respons från alla delar av Djurgårdsfamiljen, många verkar uppskatta att vi kom med någon form av konstruktiv lösning på det hela. Vi hoppas att det ska ge en väg framåt ur den här diskussionen om publik eller ej och att de som får biljetter skänkta till sig verkligen ska få en bra upplevelse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.