Ilskan tändvätska för Island

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Hon var irriterad efter slutsignal på Island och ilskan över det bortdömda målet sitter kvar.

Sara Björk Gunnarsdóttir tror att Island svetsats samman än mer inför returmötet med Sverige.

– Vi har mycket självförtroende med oss och vi har blivit ännu starkare nu, säger Lyonstjärnan.

Sara Björk Gunnarsdóttirs ögon var svarta när hon satt på podiet i den ödsliga korridoren i Laugardsvöllur efter första EM-kvalmötet med Sverige.

Hade någon sagt att hennes Island skulle spela 1–1 mot VM-bronsnationen hade hon på förhand varit nöjd. Nu brann det inombords.

– Jag är besviken för det var ingen frispark där, jag har sett det på video. Så jag är väldigt besviken på att vi inte får målet och besviken i stort att vi inte får tre poäng för jag tycker att vi förtjänade det, sa hon.

Orsaken var det bortdömda målet som hon själv gjorde, men som slutade med svensk frispark.

Sara Björk Gunnarsdóttir.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Sara Björk Gunnarsdóttir.

En dryg månad senare brinner det fortfarande i hennes blick.

– I första halvlek så skapade Sverige bra chanser. Men vi gjorde en bra match. Vi var inte så nöjda med resultatet, speciellt eftersom så som det såg ut i andra halvlek, då hade vi bra kontroll och skapade mycket. Sedan hade vi det där målet som blev bortdömt. Det skulle ha varit mål. Det var ingen frispark. Vi har sett klippet. Så det var orättvist, säger Björk Gunnarsdóttir på plats på Gamla Ullevi.

”Vi har mycket självförtroende”

Mittfältaren menar att spelarna hade en känsla att man lyckades stå emot Sverige vilket ger ett lyft inför rysaren på tisdag.

– Så är känslan. Vi visste att det skulle bli en tuff match. Sverige har varit fantastiska genom åren och varit ett av de starkaste lagen i världen. Men vi har mycket självförtroende med oss och vi har blivit ännu starkare nu. Vi har spelat bra i gruppen. Jag tror på samma självförtroende nu och hoppas att vi kan få resultatet vi vill ha.

Ett oavgjort resultatet med 2–2 eller mer ger Island en fördel i jakten på förstaplatsen, något som kan tvinga Island att gå framåt med många spelare.

– Vi kommer att fokusera på vårt försvarsspel för vi är starka där. Sverige har individuell teknik och bra spelare framåt. Men vi ska utnyttja våra styrkor framåt också såklart, säger den isländska stjärnan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.