Paret Lewandowski stäms på 90 miljoner

Förnekar allt: ”Det här är förtal”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
 Robert Lewandowski och frun Anna.
Foto: TT / GETTY IMAGES
Robert Lewandowski och frun Anna.

Succé på planen.

Men vid sidan av den pekas Robert Lewandowski och hans fru Anna nu ut som fifflare.

Stjärnparet stäms – på 90 miljoner kronor.

Tyska Der Spiegel har kommit över dokument som visar att Cezary Kucharski, före detta rådgivare åt Robert Lewandowski och hans fru Anna, har inlett en civilrättslig process mot deras gemensamma bolag ”RL Management”.

I stämningsansökan framför Kucharski anklagelser om att paret Lewandowski olovligen flyttat miljonbelopp från företagskontot och använt pengarna till ”privata lyxresor” och ”dyra inredningsdetaljer”. Han kräver nu motsvarande 90 miljoner kronor i skadestånd.

Förnekar allt

Via en talesperson avfärdar Lewandowski alla anklagelser som ”grundlösa”. Han hävdar att det här snarare handlar om ”förtal”, ”trakasserier” och ”utpressning” från den tidigare rådgivaren Kucharski.

– De kunde helt enkelt inte komma överens om uppsägningen av det tidigare samarbetet, säger talespersonen till Der Spiegel.

Har en skadekänning

Lewandowski spelade från start och gjorde ett av målen när hans Bayern München krossade Schalke med hela 8–0 i fredagens Bundesliga-premiär.

På torsdag väntar supercupfinal mot Sevilla. Enligt Bild är det inte helt säkert att Lewandowski kommer till spel. Han missade nämligen måndagens träning på grund av skadekänning i vänstra foten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN