Schalke 04 åkte ur Bundesliga

Publicerad:
Uppdaterad:
Benjamin Stambouli.
Foto: Frederic Scheidemann / Getty Images Europe
Benjamin Stambouli.

FOTBOLL

Schalke 04 har gjort sitt i Bundesliga.

Den klassiska klubben kommer att åka ur den högsta tyska serien.

En kväll då Europas fotbollsblickar riktats mot det kaos som utspelats kring planerna på Super League spelades det på sina håll fotboll.

I Bielefeld på mer allvar än på andra håll. Där slogs Schalke 04 för sin överlevnad i den högsta (öppna) serien, men det blev inte som fansen hoppats på.

Efter 30 år raka i högsta serien blir verkligheten blekare.

Arminia Bielefeld, med den svenska backen Joakim Nilsson från start och målvakten Oscar Linnér på bänken, vann mötet med 1–0 efter mål av Fabian Klos.

Förlusten blev tung för spelarna i Schalke 04. Den klassiska tyska klubben, som grundades 1904 av flera unga män i gruvstaden Gelsenkirchen, har i omgångar tillhört den tyska ligatoppen.

Gelsenkirchen-klubben spelade för exakt tio år sedan semifinal i Champions League, där laget åkte ut mot Manchester United. 2018 slutade laget tvåa i Bundesliga, bakom Bayern München. Kända profiler som Manuel Neuer, Julián Draxler och Raúl González har haft Schalke 04 som klubbadress.

Schalke har under årets liga endast lyckats ta 13 poäng och blir därmed sist, med Köln framför sig på 26 poäng. Det finns ingen möjlighet att i återstående matcher samla så många poäng att kontraktet går att rädda.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN