Hamsik har anlänt: ”Vi får väl se om han platsar”

NORRKÖPING. Marek Hamsik, 33, har anlänt till Göteborg.

Ett stundande stjärntillskott som, av förklarliga skäl, väcker reaktioner hos hans blivande lagkamrater i Blåvitt.

– Vi får väl se om han platsar, säger Simon Thern skämtsamt när hans nya lagkamrat kommer på tal.

– I dag var nog vår bästa match över 90 minuter även om vi var tillbakapressade. Jag tycker ändå att det var ett steg framåt.

Pontus Wernbloom är besviken över utfallet, men desto nöjdare över laginsatsen, efter 1–1 borta mot IFK Norrköping och cupsorti för hans IFK Göteborg.

Detta efter ett par dagar som snarare handlat om en viss spelare på väg till klubben snarare än de som redan har sin vardag på kamratgården.

Så frågan därefter är egentligen uppenbar:

Hur ska ni få in Marek Hamsik på det där mittfältet?

– Haha, vi får väl se om han kommer. Vi får ta det då. Vi kan prata om det om det ros i hamn så klart. Det är enklare då. Då kan vi prata länge om det, säger Wernbloom och fortsätter:

– Jag har lika mycket koll som ni har. Jag läser det ni skriver, får en flash på telefon. Det klart, det är väl en av de flasharna man reagerat på mest. Det hör ju inte till vanligheterna att det kommer en sådan flash i allsvenskan, om vi säger så.

”Kommer ju inte göra fem mål per match”

Senare under söndagskvällen anlände han också till Göteborg. Uppgifterna från Expressen om den slovakiske storstjärnans annalkande, allsvenska ankomst slog ner som en bomb i fotbollssverige i fredags.

– Ja, han först ska han komma hit och vara på träning innan man får fundera på det. Väl när han är där får vi ta det, säger tränare Roland Nilsson när han får frågan hur han ska få in Napoliikonen i sitt lagpussel.

– Men självklart är det en duktig fotbollsspelare.

Någon som inom snar framtid kan få dela innermittfält med stjärnan är Simon Thern.

– Spännande, säger Värnamosonen och fortsätter:

– Men jag tror så här: Förväntningarna kommer vara enorma för det är en förbannat bra fotbollsspelare. Men han kommer ju inte göra fem mål per match. Men han är fantastisk med bollen. Det är framförallt i hans spel han kommer ge oss en dimension till och hjälpa oss att bli ett ännu bättre lag. Vad jag hört är han dessutom ett superproffs och jätteödmjuk inför detta.

”Bara att gratulera svensk fotboll”

Även den allsvenska konkurrenter bemöter Göteborgs stjärntillskott med positiva ordalag.

– Vad jag förstår har han ju kollat runt med flera klubbar och jag tycker väl det är positivt att någon nappar på det här. För han är så pass etablerad oavsett om det gäller fram till ett slutspel för landslaget eller längre. Ja, så känns det, säger Norrköpingstränaren Rikard Norling till Sportbladet.

Fick ni också erbjudandet?

– Nej.

Om ni hade fått det, hade ni sagt ja?

– Det vill jag inte gå in på. Det är rent hypotetiskt. Det är en fantastisk spelare och en fantastisk möjlighet. Det är bara att gratulera svensk fotboll.

SImon Thern.
SImon Thern.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.