Här bryter kultspelaren Adriano ut i tårar

Brassens fotavtryck ska förevigas utanför klassiska arenan Maracana

Adriano
Adriano

Han nådde kanske aldrig sin fulla potential.

Men nu kommer Adrianos fotavtryck förevigt att finnas gjutna utanför kultarenan Maracana.

Detta berättar han i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Pelé. Garrincha. Ronaldo. Ronaldinho.

Alla dessa brasilianska fotbollsikoner har fått sina fotavtryck gjutna i keramik utanför den mytomspunna arenan Maracana i Rio de Janeiro.

Under tisdagen kom beskedet att även Adriano, 39, kan sälla sig till denna skara. När han fick beskedet brast han ut i tårar under en känslosam stund.

Denna fångades på både film och video, och lades sedan ut på den legendariske anfallarens Instagram. Till detta inlägg skrev han:

”När jag fick nyheterna om det faktum att jag får sätta min fot i Maracana. Tack för allt”.

”Alltid varit min dröm”

Senare utvecklade han sina känslor något för brasiliansk press, enligt The Sun.

– Jag är oerhört exalterad. Detta har alltid varit min dröm, säger Adriano.

Ceremonin kommer äga rum när pandemin lugnat ned sig i tillräcklig grad för att publiken ska kunna återvända till arenan.

Att Adriano förevigas just vid Maracana har sina förklaringar. Anfallaren har nämligen representerat Flamengo, det brasilianska klubblag som spelar sina hemmamatcher där, vid inte mindre än tre sejourer.

Även Brasilien spelar sina hemmamatcher på Maracana då och då, och för landslaget gjorde Adriano 27 mål på 48 matcher.

Hyllades stort av Zlatan Ibrahimovic

I Europa nådde han sina största framgångar i Inter, där han under ett tag var lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic såg då lagkamratens storhet.

– Jag spelade med spelare som jag såg hade talang. Men den jag kände hade kunnat prestera längre än vad han gjorde var Adriano. Det första jag gjorde när jag kom till klubben var att kräva till presidenten att få spela med honom, för han är spelaren jag ville spela med. Han var ett djur som kunde skjuta från alla vinklar. Ingen kunde ta bollen av honom, sa Ibrahimovic i en intervju med SportBible.

Adriano lade ner fotbollskarriären 2016, efter att kämpat med alkoholism och depression under en längre tid efter sin pappas bortgång. Någonting han pratat öppet om flera gånger.

– Jag var ensam i Italien, ledsen och deprimerad, och då började jag dricka. Enda gången jag kände mig lycklig var när jag drack. Jag drack varje kväll, och jag drack allt jag kunde få tag på, sa han 2019 i en intervju med Football Italia.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.