Premier League

”Bara att man är United gör inte att man kan vinna”

Av: 

Moa Berander

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp

FOTBOLL

Att Manchester United har gått om Liverpool i tabellen ökar rivaliteten ytterligare inför eftermiddagens möte.

Tränare Jürgen Klopp är inte sen att pika motståndarna.

– Jag är inte förvånad att United inte har vunnit de senaste åtta åren, säger han till Mirror.

Att det finns en stor rivalitet mellan Liverpool och Manchester United råder det ingen tvekan om. Mötet mellan dem, som spelas på Anfield i eftermiddag, får en extra gnista då Liverpool behöver vinna för att återta förstaplatsen i tabellen, från just United.

Jürgen Klopp, som tog Liverpool till deras första Premier League-titel i våras, och den första i engelska högstaligan på 30 år, säger att han inte kunde bry sig mindre om en liknande titeltorka väntar för United.

– Jag är inte förvånad att United inte har vunnit de senaste åtta åren. För om man inte är i toppform och inte spelar den bästa möjliga fotbollen det året, då kan man inte vinna. Bara för att du är Manchester United så betyder inte det något, man vinner för att man är bäst just den säsongen, säger Klopp till Mirror.

”Väldigt bra tränare och ledare”

Men Klopp kan också se förbi rivaliteten, och vara imponerad av Solskjærs insats som tränare.

– Uppenbarligen, sett till rivaliteten mellan våra två storklubbar, vore det att överdriva om jag säger att jag är glad nu när det går bra för United, men Ole är en så bra kille, och en väldigt bra tränare och ledare. Det är inte svårt att se hur mycket den klubben betyder för honom när man hör honom prata om den.

Han passar också på att hylla Marcus Rashford, för de insatser han har gjort för utsatta barn i England under coronapandemin.

– Han står som en jätte i vårt land för hans modiga och orubbliga insats för barndomsfattigdom. Fotboll gav hnom sin plattform och han använder den för att bekämpa en orättvisa som tidigare var förbisedd, säger Klopp till Manchester Evening News.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Manchester United

Liverpool FC

Fotboll