Liverpoolfansens julklapp till sjuke Sigge, 7 år

Foto: Privat
Sigge Gustafsson och storebrorsan Otto kommer få supporterprylar i julklapp insamlade av fansen.
FOTBOLL

Liverpool-supportern Robin Bylund blev berörd när han såg en film på sjuke Sigge Gustafsson, 7.
Då startade han en insamling som ledde till en fotbollsresa.
– Jag satt i tårar och var i chock hela söndagen, sa pappan Martin Gustafsson.

Det är bara några dagar kvar till julafton men redan nu vet sjuårige Sigge Gustafsson från Kågeröd i Skåne, att han kommer få en ovanlig julafton.
Den fotbollsintresserade pojken lider av sjukdomen nemalin myopati, som gör att Sigge inte kan andas själv utan är ständigt kopplad till en respirator.
Även om Sigge inte själv spelar fotboll, har han istället tittat på Youtube-klipp från favoritlaget Liverpool.
Förra veckan passade pappan Martin Gustafsson på att lägga ut en bild på Facebook med sonen som låg inlagd på universitetssjukhuset i Lund.
Något som väckte reaktioner.

”Alla ville vara med”

Gilla-knapparna började tryckas och positiva kommentarer började läggas i Liverpool-supportrarnas Facebookgrupp.
En av de som berördes mest vad Liverpoolsupportern Robin Bylund från Malmö.
Han skramlade ihop en insamling, och efter ett dygn generade han en fotbollsresa till England med hjälp av fler andra supportrar. Samt en summa pengar för att köpa supporterprylar till Sigge och storbror Otto.
– Gensvaret blev helt sanslöst. Alla ville vara med och göra något för Sigge och Otto. I går (läs måndag) la vi beställningen på Liverpoolsakerna till Sigge och Otto för att allt ska hinna fram till jul, berättar Robin Bylund för Barometern.

”Rakt in i hjärtat”

Robin Bylund blev chockad när flera engagerade sig.
– Att det skulle bli så mycket blev en chock. Jag tror att den personliga kontakten med Sigge träffade många rakt i hjärtat. Jag är själv småbarnsförälder och Sigge gav mig så mycket glädje när jag såg det där klippet, säger han.

Foto: Privat
Sigge Gustafsson lider av nemalin myopati.


Pappa Martin Gustafsson kan själv inte förstå vad som har hänt.
– Jag har knappt fattat det än. Vi visste ingenting utan det här dök upp som en överraskning. Det är helt fantastiskt att att det finns medmänniskor som blir berörda, ser våran vardag och vill hjälpa och förgylla den, säger pappa Martin till Sportbladet.

Gemenskap och glädje

”You’ll never walk alone” anses kanske som en klyscha men i det här är fallet handlar det om en overklig dröm som går i verklighet.
– Det är positivt att barn som Sigge uppmärksammas och ses som en positiv del i vårt samhälle, att det blir en tillgång och inte ett problem. Det är jätteroligt att de finner gemenskap och glädje i idrotten.
Hur tog Sigge nyheten?
– Det kommer bli superhäftigt, Sigge har ännu inte smält det ännu utan det kommer smygande till honom.
Om resan till England blir lyckad kan det bli ett projekt framöver.
– Om det här blir ett lyckad engångsprojekt kan det ge ringa på vatten, med att det här kan bli återkommande i andra familjer som man kan hjälpa, avslutar Martin Gustafsson.
Pappa Martin och sonen Otto kommer åka på resan.

ARTIKELN HANDLAR OM