Klar för 5 år i Juventus

FOTBOLL

Albin Ekdal skriver på femårskontrakt: ”Ett stort löfte”

Foto: Denna bild är ett montage.

FLORENS. Albin Ekdal är klar för Juventus. Gårdagens läkarundersökning gick utan problem.

I januari skriver han på ett femårskontrakt med den italienska storklubben Juventus.

Brommapojkarnas Albin Ekdal tillbringade hela gårdagen i Turin tillsammans med sin agent Martin Klette. Hos Juventus genomgick han den obligatoriska läkarundersökningen.

– Det gick väldigt bra.

Enda problemet är hans fotskada som måste opereras, men det är inte bestämt om han ska göra det i Italien eller i Sverige, säger en person med god insyn i Juventus till Sportbladet.

Utlånad direkt

Skadan kommer dock inte innebara något hinder för övergången, Juventus har hela tiden känt till fotproblemet.

– De ser Ekdal som ett stort löfte, och köper honom för att han ska ingå i a-truppen. Men mest troligt är att han mer eller mindre direkt kommer att bli utlånad till en mindre klubb, förmodligen Empoli. Detta för att han ska få mer erfarenhet av Serie A-spel, säger den italienska källan.

Juventus lånar gärna ut yngre spelare till mindre klubbar i norra Italien, för att de ska få mer speltid. Empoli är en av dem, Genoa en annan.

Ekdal och Klette stannade i natt kvar i Turin, och återvänder i dag till Stockholm.

Fortsätter i BP

Nar transferfönstret öppnar igen den 1 januari skriver 18-åringen på det kontrakt som binder honom till

Juventus de kommande fem åren. Det mesta pekar dock på att han kommer fortsätta spela i BP under våren, därefter flyttar han till Italien under sommaren.

Ekdal slog igenom med dunder och brak i inledningen av årets allsvenska. Men när han insjuknade i körtelfeber under sommaren förstördes stora delar av säsongen för honom. Totalt blev det 15 matcher för mittfältaren, varav nio från start.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A