... och nu vill Gais hjälpa: ”Elfsborg har spelat bäst”

FOTBOLL

Det allsvenska kontraktet är säkrat - trots förlusten mot Elfsborg.

Då vill Gais lägga sig i toppstriden.

Och spela bort AIK från guldet.

- Det skulle kännas gött att klämma dit AIK, säger Daniel Nicklasson.

Foto: bättre än aik? Dime Jankulovski stoppar Samuel Holmén - den här gången. Efter förlusten medgav Dime att det blir en extra tändvätska att nu möta AIK. "Vi får försöka förstöra för dem", säger Gais-målvakten.

Inför de två avslutande omgångarna i allsvenskan har Gais sex poäng och 16 mål tillgodo på Öster som just nu ligger på kvalplats.

Nykomlingen är därmed i praktiken klart för allsvenskt spel 2007. Men motivationen och inspirationen tar inte slut för det.

Snarare tvärtom.

Nu vill Gais lägga sig i toppstriden.

Och spela bort rivalen AIK från SM-guldet.

- Vi har ett finger med i guldstriden och vi kommer att gå ut med en ordentlig inställning mot AIK och försöka vinna den matchen, säger tränaren Roland Nilsson.

Daniel Nicklasson tvekar inte en sekund.

"Ett prestigemöte"

- Otroligt skönt att kontraktet är säkrat men det kommer inte bli några problem med motivationen. Matchen mot AIK är ett prestigemöte. Vi förlorade båda matcherna mot dem i fjol och på Råsunda i våras.

Skulle det kännas skönt att klämma dit AIK?

- Ja, det är klart att det skulle kännas gött. Vi ska göra allt för att spela AIK ett spratt och kommer att ha en jäkla tändning. De är ju några av våra största rivaler och vi ska göra allt för att vinna den matchen, säger Nicklasson.

Gais målvakt Dime Jankulovski.

Hyllar Elfsborg

- Det är den typen av matchen man tränar för. När vi inte får slåss om guldet får vi försöka förstöra för de som gör det. Att vi möter AIK kommer bara att tända oss ytterligare, säger Jankulovski som tror på Elfsborg.

- AIK är bra organiserat, spelar med mycket hjärta och är väldigt tunga att möta. Men ska jag vara helt ärlig så tycker jag att Elfsborg spelat den bästa och roligaste fotbollen.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM