Kravet: högre lön än Zlatan

FOTBOLL

Afonso nära Galatasaray – vill ha 65 miljoner i årslön

En anfallskris i Galatasaray kan göra Afonso Alves stormrik. Sportbladet kan avslöja att den förre MFF-spelaren har begärt sju miljoner euro i årslön av den mycket intresserade storklubben.

Haldun Üstünel, medlem i den fotbollskommitté som har hand om den turkiska klubbens spelaraffärer, har sedan en vecka tillbaka befunnit sig i Holland. Uppdraget: signa Heerenveens skyttekung Afonso Alves, kosta vad det kosta vill.

Litar inte på Sükür

– Det är 100 procent säkert att Galatasaray kommer att köpa en riktigt bra anfallare. Vem? Det är inte klart, men det mesta talar för att det blir Afonso Alves, säger en turkisk källa till Sportbladet.

Anledningen till Galatasarays heta intresse är klubbens miserabla anfallssituation. De vågar varken förlita sig på 37-årige Hakan Sükür eller fjolårets succéman Ümit Karan. Lägg till detta att lovande Necati Ates är på väg till Hamburg och att Hasan Kabze har lämnat för ryska laget FC Rubin Kaza så förstår ni att den storsatsande klubben behöver göra klart med en pålitlig målgörare innan transferfönstret stänger den sista augusti.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Galatasaray lagt undan elva miljoner euro (102 miljoner svenska kronor) som ska användas till att investera i en eller två anfallsspelare.

Klubben funderar

Att det inte ser ut att bli något av affären med PSV:s Arouna Koné öppnar för Afonso Alves, som har varit ryktenas man sedan han inte kommit i tid till Heerenveens försäsongssamling och i stället synts på en restaurang i Malmö. Skulle Afonso Alves få igenom sitt krav på en årslön på 65 000 000 kronor blir han bättre betald än Zlatan Ibrahimovic.

Galatasaray har inte tagit ställning till kravet men uppges vilja skriva ett treårskontrakt med den brasilianska landslagsmannen.

Något som förutom anfallskrisen talar för en Afonsoflytt är det faktum att landsmannen Lincoln blev klar för klubben inför den här säsongen.

Jonatan Fast