-Vi måste inte vinna

FOTBOLL

AIK lägger över allt guldtryck på Elfsborg: De har satsat jävligt hårt

Foto: Ingen press AIK:s Nebojsa Novakovic vill lägga över favoritskapet: ”Elfsborg har satsat jävligt hårt. De har köpt Anders och Mathias Svensson, och (Stefan) Ishizaki. SM-guld är ett måste för dem. Vi är mer ett bra kollektiv som jobbar stenhårt för varandra, säger han.

En poäng på två matcher och inga mål gjorda. Då lägger AIK gärna allt guldtryck på Elfsborg.

- Vi har ingen press på oss alls. Vi måste inte vinna guld, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Foto: Nebojsa Novakovic.

När allsvenskan går in i sitt avgörande skede är det Elfsborg som är den stora favoriten. I en tränarenkät i gårdagens Sportbladet trodde fem av åtta allsvenska tränare på Elfsborg. Två nämnde också Helsingborg och bara en, Halmstads Janne Andersson, trodde på AIK.

- Det är inte så konstigt. Elfsborg har satsat jävligt hårt. De har köpt Anders och Mathias Svensson, och (Stefan) Ishizaki. SM-guld är ett måste för dem. Vi är mer ett bra kollektiv som jobbar stenhårt för varandra, säger Novakovic.

Och Helsingborg?

- De har också satsat hårt. Med Henke och Stuart. De var en guldfavorit i början av säsongen, men började dåligt. Nu är de med och de kommer att bli inblandade, de är redan inblandade.

"Har gjort det bra"

Att inte fler tror på AIK ser Novakovic inte som brist på respekt utan som något positivt.

- Vi har redan gjort det bra den här säsongen och vi känner inte att vi måste vinna.

Så en andraplats är helt okej för er?

- Så kan man aldrig säga när man tränar AIK. Vi kommer inte vara nöjda om vi slutar på andra plats, men jag menar att pressen inte alls är lika stor på oss som den var 1999. Då kände man att man var tvungen att vinna varje match. Så är det inte nu.

Han fortsätter:

- Vi har kanske utvecklats lite för fort. Vi har fortfarande mycket att lära oss och det finns en stor potential i den här truppen.

Ingen specialträning

Just nu letar man först och främst efter potentialen framför mål.

Mot Örgryte misslyckades laget för andra matchen i rad med att göra mål.

- Vi vet att vi har gjort många mål tidigare. Vi kommer till mycket avslut mot Örgryte också så det är bara att fortsätta. Vi tänker inte köra någon specialträning, säger Nebojsa Novakovic.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM