Estádio da Vagnhärad

FOTBOLL

Bröderna Olausson fick möta sina idoler när brassarna kom till byn

1 av 5 | Foto: andreas bardell
a-planen ... Efter tidigare stökigheter kring brassarnas träningar valde arrangören att flytta gårdagens träning till Häradsvallen i Vagnhärad, sex mil söder om Stockholm. Där hittade stjärnorna lugnet. ”Det ser ut som en bondgård”, sa Arsenals Gilberto Silva till Sportbladet.

Solsken, röda stugor och en pittoresk fotbollsplan. Bilderna säger mycket om en typisk svensk småstad.

Om det inte var för världstjärnorna som precis klivit av bussen.

Bröderna Kim och Alex Olausson och kompisen Andreas Ekbladh kunde inte tro att det var sant när telefonen ringde:

”Kan ni vara bollkallar när Brasiliens landslag tränar?”

– Det är helt sjukt, säger trion.

Men ändå sant. I går kom brassarna till byn. Ronaldinho, Káká, Robinho, Gilberto Silva och alla de andra världsstjärnorna tränade inför kvällens match mot Ghana.

Annorlunda ställe

– Jag gillade verkligen att komma till ett sådant här ställe. Det ser ut som en bondgård. Luften är ren. Ibland när man reser så blir det bara så att man sitter inne på hotellen vilket är tråkigt. Men nu har vi kommit hit, till ett annorlunda ställe för att förbereda oss för matchen, säger Arsenalsstjärnan Gilberto Silva med ett leende.

Att det blev Vagnhärad för Brasilien handlar givetvis om att laget ville ha lite lugn och ro, men i den lilla staden spred sig ryktet snabbt och snart var flera hundra personer på plats och tre personer försökte till och med ta sig in innanför avspärrningarna, men stoppades av säkerhetspersonalen.

– Det är synd. Vi hade kunnat ha alla människor här inne om det inte varit för några idioter som förstör för alla andra, säger Phillipe Huber, vd för Kentaro Group som tagit brassarna till Sverige.

Gilberto Silva tar dock det hela med ro.

– Ibland måste man förstå människorna. De blir så glada över att se oss att de bryter sig igenom säkerheten, säger han.