Zlatan hånad

FOTBOLL

Juven-fansen vägrar förlåta stjärnan för sveket

TURIN. Juventus fans kan inte förlåta Zlatan.

Före avspark mot Livorno hånades den svenske superstjärna av de mest fanatiska fansen.

Ett år har gått sen Zlatan Ibrahimovic lämnade Juventus för Inter.

Men de vitsvarta supportrarna glömmer och förlåter inte. För fansen var det ett svek att den svenske anfallsstjärnan lämnade klubben mitt i dess svåraste tid. Därför firade supportrarna inte bara återkomsten till serie A med jubelsång.

Började i fjol

Före avspark mot Livorno hånade de mest fanatiska fansen Zlatan Ibrahimovic.

– Det var många spelare som lämnade Juventus. Men det är bara Ibrahimovic som de hånar, det är klart att det är fel, säger Juventus-chefen Luca Curino på Gazzetta dello Sport

Sjungandet började i fjol i Curva Scirea, bland de mest inbitna Juve-fansen, och spreds sedan. Det pågick i serie B och fortsätter även nu, efter återkomsten till serie A.

Förolämpningar

Även vid minsta lilla träningsmach hånar fansen Zlatan med sin sång och även med flaggor och skyltar med förolämpningar. Flera spelare i Juventus har uttryckt sitt ogillande inför föraktet mot den förre lagkamraten. I går kväll sa flera av dem att de ser fram emot matchen mot Inter – och Zlatan – i november. Juventus vd Jean-Claude Blanc säger att han vill se en sportslig match och absolut inget hån mot någon spelare.

– Det ska bli en match som blir så sportslig att den blir en seger för den italienska fotbollen, säger Blanc.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A