Mjällby värvar landslagsman

FOTBOLL

Kenyanen Osiako till superettanlaget

Mjällby AIF värvar den offensive mittfältaren Patrick Osiako, 20, från Kenya.

– Vi har bestämt oss för att skriva ett treårs-kontrakt om läkarundersökningen och det fungerar som det ska, säger Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren till Fotbollsverige.se.

20-årige Osiako kom till laget i onsdags och var med i en inomhuscup som Mjällby spelade i helgen. Öster mötte bland andra Öster, Falkenberg och Stabaek och Osiako imponerade både på och utanför planen.

– Han är väldigt teknisk, följsam och en bra passningsspelare. Väldigt effektiv offensivt, säger Bogren till Fotbollsverige.se.

Mjällby har tidigare värvat två spelare på mittfältsfronten och det var tänkt att kroaten Igor Morstalic också skulle finnas på provspel den gångna veckan.

– Han blev fast i Kroatien i det oväder som var då. Så han åkte och tränade med sin klubb och stukade foten men det visade sig inte vara så allvarligt så vi får se om vi tar hit honom.

Har ni några fler värvningar på gång?

– Nej vi är nöjda nu men man vet aldrig det kanske dyker upp något roligt om en månad. Först ska vi ge Osiako den tid han behöver för att anpassa sig till laget och Sverige.

Mårthen Bergman

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan