Gren: ”Konstigt av Wesström om Affane”

GÖTEBORG. Är spelarövergångar mellan rivalklubbar melodin i allsvenskan 2018?

IFK Göteborg hoppas kunna diskutera Amin Affane, 23, med AIK, trots att Björn Wesström kallat intresset för ”inte seriöst”.

– Det var ett lite konstigt uttalande. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane, säger Mats Gren.

Sören Rieks, Kofi Adu, Arnor Traustason och Fouad Bachirou dyker alla under 2018 upp i andra klubbar än där de slog igenom i allsvenskan från början.

Simon Thern kan bli ytterligare ett sådant exempel liksom AIK:s Amin Affane som vill flytta för att få speltid. 23-åringen är uppvuxen i Göteborgsförorten Angered och IFK Göteborg är intresserat.

Bra offensivt

– Vi är alltid intresserade av bra fotbollsspelare. Dessutom har Amin Affane rötterna i Göteborg. Vi söker mittfältare och där skulle han passa in. AIK har använt honom lite mer defensivt, jag vill framhålla hans offensiva kvaliteter, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Enligt tidningen GT vill dock inte Blåvitt betala någon övergångssumma för Affane vars kontrakt med AIK går ut i december.

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, sa Björn Wesström till tidningen.

Till Sportbladet säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren:

– Jag vill inte ge mig in i något ordbråk med Björn Wesström, men det var lite konstigt uttalande att han sa så. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane. Då är det väl bättre att han kontaktar mig först?

Kan ångra saker

– I övrigt vill jag inte kommentera transfersummor, vad spelare är värda eller inte, säger Gren.

Återstår att se om klubbarna trots allt kan komma överens om ännu en, något kontroversiell transfer, som sannolikt inte kommer älskas av AIK-fansen.

Att Amin Affane tidigare även ska ha uttalat sig negativt om IFK Göteborg ser inte Mats Gren som ett hinder:

– Nej, det tycker jag inte. Människor kan ändra uppfattning och även sagt saker tidigare som man kanske ångrar i dag. 

Gren bekräftar även att IFK Göteborg hört sig för om Simon Thern, som enligt Sportbladets uppgifter är nära att hamna i IFK Norrköping, och att man är fortsatt intresserat av Sam Johnson som nu lösts från sitt avtal med kinesiska Wuhan Zall.

– Jag vet inte var Simon Thern hamnar någonstans och Johnson har jag inte fått någon ytterligare information kring än, säger Gren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.