”Jag ramlade ihop av smärta på stan”

ÖFK-kaptenen kollapsade – kan missa stormötena med Arsenal

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Brwa Nouri kollapsade med magsmärtor efter att ha opererat en ljumskskada.

Nu är det osäkert om Östersunds lagkapten kan spela dubbelmötet med Arsenal i Europa League.

– Ambulansen kom och hämtade mig. Jag åkte in till Karolinska, där visade sig att jag hade börjat blöda i magen, säger 30-åringen till Östersunds-Posten.

Brwa Nouri spelade med smärta i ett halvår innan han den 8 december opererades för sina ljumskbesvär. Men efter ingreppet, som först beskrevs som lyckat, uppstod komplikationer.

”Ramlade ihop av smärta”

– Operationen sades gå bra, jag åkte hem till Stockholm. Sex dagar efter det ramlade jag ihop av smärta på stan när jag var med en kompis. Ambulansen kom och hämtade mig. Jag åkte in till Karolinska, där visade sig att jag hade börjat blöda i magen, säger 30-åringen till Östersunds-Posten.

Nouri blev kvar på sjukhuset i två nätter.

– Om det hade börjat blöda igen hade de varit tvungna att öppna upp min mage och tömma mig på blod. Lyckligtvis det började inte blöda. Istället bildades ett stort hematom, ett stort blåmärke inne i magen. Vilket gjorde att jag inte fick anstränga mig fysiskt på fyra veckor.

”Kommer bli en kamp”

Mittfältaren är fortfarande inte tillbaka i träning och det är osäkert om ÖFK-kaptenen blir spelklar till dubbelmötet med Arsenal i Europa Leagues sextondelsfinal den 15 och 22 februari.

– Det kommer bli en kamp mot klockan för Arsenal-matchen. Att kunna komma i form helt, och vara redo för match. Jag missade ju den tiden efter operationen som jag behövde för rehab så jag skulle kunna vara med grabbarna och göra det dem gör nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.