Dömer ut systemet direkt: ”Förödelse”

1 av 2 | Foto: DAVID KLEIN / X06540
FOTBOLL

Videogranskningen har nått England.

Men efter Chelseas FA-cupmöte med Norwich i går är systemet redan utdömt.

– Det är en förödelse, tycker BBC-experten Alan Shearer.

Chelsea lyckades, efter vissa besvär, krångla sig vidare i FA-cupen efter straffseger hemma mot Championshiplaget Norwich.

Men allra mest omdiskuterat har införandet av videogranskning (VAR) blivit.

Chelsea berövades på en straff när Willian ramlade i straffområdet och i stället fick brasilianaren ett gult kort – utan att videodomaren kopplades in.

– Om vi ska använda oss av det här nya systemet kan vi inte acceptera sådana här uppenbara misstag. I det här fallet med Willians straff var det ett enormt stort misstag. Inte från domaren på planen (Graham Scott) utan från videodomaren (Mike Jones), säger Chelseatränaren Antonio Conte enligt Daily Mail.

”Är en förödelse”

Även Norwichförsvararen Timm Klose medgav att situationen borde ha mynnat ut i en straff.

Och en rad engelska fotbollsprofiler rasar mot att videodomaren inte klev in i handlingarna, tog bort Willians gula kort och i stället blåste straff.

– Det här är anledningen till att jag är väldigt tveksam till det här. Det är en förödelse. Vem i hela världen ser situationen på en tv-skärm och tycker inte att det är en straff? Videodomarna – bort med dem, säger BBC-experten Alan Shearer.

Han får medhåll av förre Premier League-domaren Graham Poll.

”Chelsea förtjänade en straff efter Timm Kloses fällning av Willian. Vad är poängen med videogranskning om beslut som dessa inte ändras?”, skriver Poll i sin krönika i Daily Mail.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

FA-cupen