Kritiken mot Svennis fortsätter i pressen

FOTBOLL

Beskrivs som en fegis som backar för de mäktiga klubbarna

LONDON

Sven-Göran Eriksson får ännu mer kritik för "känguruförlusten". I pressen beskrivs han som en fegis som backar för de mäktiga klubbarna.

Foto: The Sun i dag.

Det har gått ytterligare en dag sedan den förödmjukande förlusten. James Lawton i Independet tycker att Svennis leder England in i glömskan och han säger att Svennis mist sin glans. Det går igen i flera tidningar. Och bland fansen. De har tidgare stött Eriksson som försökt reformera landslaget - men nu räcker inte tålamodet längre.

Många media har mängder med ilska inlägg från supporters. Sun har gjort Svennis som känguru och har rubriken "hoppa, eller bli tuff" och syftar på att fansen i sina inlägg vill att Svennis tar strid med klubbarna för att få spelarna när han vill.

Och något är på gång. Svennis ska i nästa månad träffa de mäktigaste klubbarnas managers; Arsene Wenger, Alex Ferguson, Bobby Robson med flera.

Det kan sluta med att förbundet stoppar klubbarna från internationellt spel om de inte är välvilligare mot landslaget, skriver Daily Telegraph.

Och det finns en klyfta bland spelarna också. Målvakten David James anklagar Manchester- och Arsenalspelarna för att inte ha spelat för fullt eftersom de har viktiga matcher framför sig. Lagkaptenen David Beckham slår tillbaka.

- När man har den engelska tröjan på sig så tänker man inte på nästa match.

Leif Kasvi