Dif har hittat ersättaRehn

Publicerad:
Uppdaterad:

Arneng: Ingen lätt uppgift

Spekulationerna har varit många vem som ska ersätta Stefan Rehn.

Det blir en doldis - Johan Arneng, 23, från Vålerenga.

- Jag är väl ungefär som Stefan Rehn i spelstilen, säger han.

Namn: Johan Arneng. Ålder: 23. Familj: Flickvän Helene. Position: Defensiv mittfältare. Klubbar: Oddevold, Degerfors, Empoli (Primaveralaget), Raufoss, Vålerenga, Djurgården. Intressen: Trav och tv-spel. Aktuell: Skriver på för svenska mästarna Djurgården i dagarna. Värvningsplus:  Kommentar: Djurgården har letat efter en "ny" Stefan Rehn. Nån sån finns kanske inte men Johan Arneng är det närmaste det går att komma för tre miljoner kronor. Här har Dif en spelare som kommer att göra mycket nytta på mittfältet.
Namn: Johan Arneng. Ålder: 23. Familj: Flickvän Helene. Position: Defensiv mittfältare. Klubbar: Oddevold, Degerfors, Empoli (Primaveralaget), Raufoss, Vålerenga, Djurgården. Intressen: Trav och tv-spel. Aktuell: Skriver på för svenska mästarna Djurgården i dagarna. Värvningsplus: Kommentar: Djurgården har letat efter en "ny" Stefan Rehn. Nån sån finns kanske inte men Johan Arneng är det närmaste det går att komma för tre miljoner kronor. Här har Dif en spelare som kommer att göra mycket nytta på mittfältet.

Etablerade utlandsproffs som Pontus Farnerud, Pär Zetterberg och Tobias Linderoth nämndes i diskussionen. Nu är det klart att det blir Vålerengas Johan Arneng som ersätter Stefan Rehn. En doldis för många svenska fobollsfans. Dock inte för Djurgården.

- Vi har haft honom under lupp en längre tid och är mycket glada att det här tillfället dök upp, säger ordföranden Bosse Lundquist.

Kostar tre miljoner

Enligt vad Sportbladet erfar betalar Djurgården cirka tre miljoner kronor för mittfältaren som skrivit på för tre år.

Johan Arneng - med förflutet i Degerfors, Empoli och Raufoss - ser fram emot att återvända till Sverige efter fyra lyckade år utomlands. Framför allt i Norge har hans mittfältsspel varit uppskattat. Han motiverar flytten så här:

- Djurgården spelar fin fotboll och är på gång. De har allsvenskans bästa trupp och stora chanser att försvara SM-guldet.

Att ersätta Stefan Rehn ser han som en utmaning.

- Det blir ingen lätt uppgift. Man ersätter inte Stefan Rehn. Men om jag ska beskriva mig själv är jag ungefär som Stefan i spelstilen. Bra med bollen och trivs i den defensiva balansrollen.

- Jag siktar givetvis på att ta en ordinarie plats.

Tanken är att Johan ska åka med på träningslägret till Kina på torsdag.

- Jag hoppas det. Jag har aldrig varit i Kina.

Började i Oddevold

Moderklubb är Oddevold men elva år gammal flyttade han till Värmland och hamnade i Degerfors.

Johan Arneng har också hunnit med en sejour som proffs i Empoli, Italien. Det blev inga A-matcher men han var med om att vinna serien med primavera-laget.

- Jag utvecklades både som människa och spelare, berättar han.

Vid sidan av fotbollen handlar det mesta - precis som för Stefan Rehn - om trav. Johan äger flera travhästar, bland annat Shanna Star som tävlade på Solvalla i januari.

- Jag snackade med Stefan och hörde att han var intresserad. Det är inte omöjligt att vi åker dit och spelar lite, skrattar Johan.

Tränare Sören Åkeby är nöjd med förstärkningen:

- Det är samma spelartyp som Stefan Rehn, en defensiv mittfältare och bra passningsspelare, säger Åkeby.

Robert Laul

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN