Du skulle ha blåst straff

FOTBOLL

Domaren efter matchen: Målvakten rörde aldrig Johansson

1 av 5 | Foto: Andreas Johansson får bollen en bit utanför Helsingborgs straffområde...

Målskytt, i frilägen och blåst på en straff.

Andreas Johansson fick aldrig dra på det stora segerjublet.

- Straffen är solklar, men domaren missade den, säger han.

Det stod 1-1 och en kvart återstod av matchen när Andreas Johansson rann igenom Helsingborgs försvar. Han slog bollen förbi målvakten Conny Rosén och"

- Han kom för sent och fällde mig med händerna, säger Johansson.

- Min uppfattning är att målvakten inte var på honom, säger domaren Lars Kratz.

Efter att reprisbilderna på Stadions storbildsskärm visats kunde ingen förstå att det inte blev straff. Möjligen hade Johansson aldrig hunnit upp bollen, men det spelar ingen roll för bedömningen.

Straff eller ej - nu är det inte feldömda eller ickedömda straffar som är Djurgårdens stora problem i år, utan målgörandet.

- Vi skapar vissa chanser som vi borde sätta. Jag är besviken över att det inte blev tre poäng, säger Andreas Johansson.

Wowoah kom helt fri

Han hade själv en av de bästa chanserna när han efter väggspel med Samuel Wowoah kom helt fri. Dock utan att få riktig träff på bollen. Lite drygt 20 minuter återstod då av matchen.

- Det gick snabbt, målvakten kom ut och jag försökte"

- Det var ett tamt avslut. Säg som det är i stället, avbryter tränaren Sören Åkeby med glimten i ögat.

- Okej, det var ett tamt avslut, säger Andreas.

Han ska för den sakens skull inte ensam pekas ut. Tama avslut finns det andra djurgårdare som står för. Till exempel Babis Stefanidis som i ett kanonläge och ett hyfsat läge använde bredsidan och inte ens fick bollen på mål.

- Vi börjar bli vana vid att vara lite ineffektiva nu, säger Andreas. Fast det hade ju varit ännu värre att spela dåligt och ta poäng med tur. Jag är säker på att det släpper.

Målet, på nick efter en Kim Källström-hörna, var Andreas andra i år.

Bättre fart efter paus

I gårdagens match började Andreas i en mer tillbakadragen roll, men efter att han bytt plats med offensive Kim Källström i paus blev det bättre fart - på Johansson, Källström och hela laget.

- Kim kom helt bort i den första halvleken, Andreas har bättre driv i steget. Vi fick bättre press på Helsingborg i andra halvlek, säger Sören Åkeby.

Djurgården tryckte på rejält för att kunna stoltsera med mer än den enda seger laget har de senaste fem matcherna. Men det räckte alltså inte den här gången heller.

Erik Jullander

ARTIKELN HANDLAR OM