Får 218 miljoner i år för att stanna

FOTBOLL

Citys bud till Tevez efter krismötet med Mancini

Carlos Tevez har lämnat in en transferansökan och öppet krävt att få lämna Manchester City.

Enligt ESPN höll klubben i dag ett krismöte med anfallaren där de presenterade ett förslag.

Om Tevez stannar får han 53 miljoner kronor rakt ner i fickan och en ny årslön på drygt 165 miljoner kronor.

Carlos Tevez lämnade nyligen in en transferansökan till Manchester City. I ett öppet brev förklarade Tevez sina känslor.

”Handlar inte om pengar”

– Min relation med vissa direktörer och individer i klubben har förstörts till en nivå där den är omöjlig att reparera, skrev Tevez.

– Jag kunde ha skrivit på ett förbättrat kontrakt när jag erbjöds det av klubben tidigare den här säsongen men mitt beslut handlar inte om pengar.

Ändå är det just pengar som Manchester City nu använder för att försöka locka kvar stjärnan. Enligt ESPN hade 26-åringen i dag ett krismöte med lagets manager Roberto Mancini. Då presenterade City förslaget som ska få Tevez att ändra sig.

”Tevez var lugn”

Enligt ESPN får Tevez 53 miljoner kronor i en ren bonus om han drar tillbaka sin transferansökan och spelar klart säsongen med City. Om argentinaren dessutom skriver på ett nytt kontrakt med klubben får han en ny veckolön på nästan 3,2 miljoner kronor. Det innebär en årslön på drygt 165 miljoner kronor.

– Det har inte förekommit någon detaljerad diskussion ännu om konsekvenserna av mötet med Carlos Tevez och Roberto Mancini, så allt är än så länge bara spekulationer, men spelaren var väldigt lugn efter mötet, säger en källa inom klubben till ESPN.

ARTIKELN HANDLAR OM