Lämnade klubben – för Bachelorette

FOTBOLL

Superettan-spelaren med i såpa bakom klubbens rygg

Sebastian Karlsson tog två och en halv veckas extra semester från Degerfors för att, utan klubbens vetskap, vara med i TV3-programmet Bachelorette.

Nu har målvakten varnats och tvingats förklara sig för klubbledningen.

– Jag har inte haft något konsekvenstänk, men accepterar och respekterar de repressalier som kan komma av mitt handlande, säger Karlsson till Sportbladet.

Degerfors förstemålvakt Sebastian Karlsson kom inte tillbaka till klubben från sin semester i tid. Istället ringde 28-åringen upp tränaren Patrik Werner och förklarade att han var med på inspelningen av TV3-såpan Bachelorette. I programmet, som ska visas i vår, tävlar 28 män om en kvinnas hjärta.

Övervägde löneavdrag

– Jag bestämde mig för att åka utan Degerfors IF:s vetskap, det var ett sista minuten-beslut. När det närmade sig träningsstart i början av december ringde jag tränaren och sa att jag behövde ledigt i två och en halv vecka till, säger Karlsson till Sportbladet.

Beskedet togs inte emot med glädje hos klubbledningen som övervägde löneavdrag. Tränaren Patrik Werner säger att Karlsson borde ha frågat om klubbens godkännande.

– Han representerar Degerfors och jag hade helst velat att han fått ett godkännande från klubben. Jag trodde att han var på sin semester, säger Werner.

”Jag ber om ursäkt”

Tränaren säger i en intervju med Karlskoga-kuriren att han aldrig hade gått med på att 28-åringen skulle delta i programmet om han fått höra om det innan. Klubben har nu haft samtal både med Karlsson och produktionsledningen.

– Vi har pratat och det är utagerat nu. Han gjorde så här och kommer att vara med i programmet. Nu får vi se framåt och han är med och tränar med oss nu.

Karlsson ber om ursäkt för sitt agerande.

– Jag har inte haft något konsekvenstänk, men accepterar och respekterar de repressalier som kan komma av mitt handlande. Jag ber styrelsen, lagkamrater och fans om ursäkt om de uppfattar mitt handlande som respektlöst.

ARTIKELN HANDLAR OM