Här krossar de världsmästarna

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: GETTY IMAGES, AP

BARCELONA. I sommarens VM-slutspel slog Spanien ut lillebror Portugal i åttondelsfinalen.

I kväll åkte spanjorerna på en rejäl propp, när Cristiano Ronaldo och hans vänner tog revansch på världsmästarna med 4–0 i vänskapslandskampen i Lissabon.

– Sämre än så här kan vi inte spela, säger Spaniens förbundskapten Vicente Del Bosque.

Världsmästaren Spanien ställde upp en ordinarie elva mot Portugal, men fick lämna Lissabon med svansen mellan benen efter det iberiska derbyt.

Precis innan paus gjorde Carlos Martins kvällens första mål för Portugal och några minuter in i andra halvlek utökade Hélder Postiga till 2–0 mot ett påtagligt blekt spanskt landslag.

Rejäl revansch

För bortalagets åskådare bar matchen en tydlig prägel av säsongens första Clásico, supermatchen mellan Barcelona och Real Madrid, som spelas måndagen den 29 november på Camp Nou. Spaniens, och Barcelonas, defensiva mittfältare Sergio Busquets och Portugals, och Real Madrids, fixstjärna Cristiano Ronaldo möttes i ett par dueller som renderade gult kort för båda parter.

Hélder Postiga utökade ledningen halvvägs in i andra halvlek och i slutminuten slog Hugo Almeida in 4–0 för Portugal.

För Portugal betyder det en rejäl revansch för förlusten i VM-slutspelets åttondelsfinal i Sydafrika då Spanien slog ut grannen.

– Det är väldigt svagt. Vi var sämre än Portugal och det finns inga ursäkter. Vi öppnade oss bakåt och gav möjligheter till motståndaren. Vi kan inte spela sämre än så här. Vi spelade dåligt, säger Spaniens förbundskapten Vicente Del Bosque till spanska TV1 efter matchen.

”Måste försöka resa oss”

Arsenals kapten Cesc Fábregas ville inte heller leta bortförklaringar till Spaniens största förlust i modern tid.

– Vi måste försöka resa oss nu. Det var inte vår match alls, men vi måste lära oss förlora. Jag hittar inget annat positivt med den här matchen. 4–0 känns väl mycket, men vi spelade dåligt, de var bättre än oss. Det finns inga ursäkter, vi får be om ursäkt bara, säger Fábregas efter matchen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.