Kostsamt för AIK att bli av med Johnson

FOTBOLL

”Det är en tråkig historia”

Dulee Johnson hade ingen klausul i kontraktet som gjorde att AIK kunde sparka honom.

Därför måste klubben nu betala spelaren när de går skilda vägar.

– Det är en tråkig historia som fått mängder av tidningsrubriker som varit i svart färg, säger sportchefen Jens Andersson om Johnsonaffären.

I måndags friades Dulee Johnson för våldtäktsmisstankarna och i går stod det klart att han inte längre tillhör AIK. Men förklaringen varför det blivit så skiljer sig åt.

AIK pekar på att mittfältaren har solkat ner klubbens varumärke.

”Inte bra för AIK”

– Vi har haft ett antal olika incidenter som vi tycker påverkar det här beslutet, säger Jens Andersson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det drar med sig en hel del mindre bra marknadsföring för AIK som inte är bra.

Johnson vänder på det. Enligt hans agent är det tvärtemot alla artiklar om ”incidenterna” som förstört för spelaren.

– Att han lämnar har inget att göra med den fabricerade ”värstingklausulen” som någon trodde fanns i Dulees kontrakt. Han har inte haft någon sån. Dulee lämnar AIK för att han vill spela där han inte blir omskriven för inte bevisad brottslighet, säger Conny Cedermark.

Dulee klubblös

Dulees kontrakt skulle ha gått ut efter nästa säsong, men eftersom han nu inte sparkas utan lämnar betalas han vad Jens Andersson kallar ”marginella pengar”. Hur mycket vill han inte säga.

– Vi har valt att inte kommentera i detalj, men i princip har vi strukit hans sista år i hans avtal.

Nu är Johnson klubblös och får när som helst skriva på för en annan klubb. Men enligt Cedermark är det sannolika att han tar det lugnt fram till årsskiftet.

ARTIKELN HANDLAR OM