Lista: Här är höstens fem snyggaste mål

FOTBOLL

Erik Niva om fem läckraste
målen i Champions League

Höstens mål i Champions League?

Sportbladets fotbollsexpert Erik Niva listar här sina favoriter.

Se dom igen – längst ned i artikeln – och njut.

Här är Nivas topp fem:

5. Jurij Zjirkov

Spartak Moskva-Chelsea, 19 oktober

Han hade spelat mot Spartak Moskva på Luzhniki-stadion förr, Jurij Zjirkov. Under fem år med CSKA Moskva blev han utbuad i vartenda Moskva-derby här. Nu återvände han i Chelseas blå tröja, och tystade buropen på sitt eget sätt, med en halvvolley in i bortre krysset.

4. Alex Frei

Basel-Bayern München, 28 september

Såhär samarbetar en anfallsduo, del 1. Marco Streller drar iväg på en djupledslöpning, får fast bollen, håller i den – och klackar den i steget till en korslöpande Alex Frei. Den senare vrider därefter in den i krysset på ett så kliniskt sätt att det känns att det knappast går att göra bättre...

3. Karim Benzema

Ajax-Real Madrid, 23 november

...men det gör det ju. Såhär samarbetar en anfallsduo, del 2. Alla ingredienserna från Basels mål mot Bayern München finns här – men Mesut Özils sätt att klacka fram assisten med kroppen i luften och ryggen mot spelet gör så att det här målet faktiskt blir ännu vackrare. För minnesgoda Real Madrid-fans – och Karim Benzema – påminner framspelningen väldigt mycket om en klassisk klack som Guti av honom uppe i A Coruña i januari.

2. Michel Bastos

Hapoel Tel Aviv-Lyon, 29 september

Arvtagaren till Roberto Carlos på mer än ett sätt. Den brasilianske kanonjären demonstrerar här att det går att det går att dundra in vänsteryttersidor 2010 som faktiskt konkurrerar med det legendariska målet som Roberto Carlos gjorde mot Frankrike i för-VM 1997. Okej, skottet är kanske inte lika hårt – det är definitivt inte lika skruvat – men det sitter betydligt bättre uppe i krysset än Carlos boll gjorde.

1. Eren Zahavi

Lyon-Hapoel Tel Aviv, 7 december

Den som väntar på något gott väntar lämpligen till den allra sista gruppspelsomgången. Israelen Eren Zahavi gjorde här ett bicycletamål som inte bara var höstens vackraste – det genererade dessutom en internetdebatt om huruvida det rent utav var det snyggaste Champions League-mål som någonsin gjorts. Vi tittar på reprisen igen och konstaterar att ja... Frågan måste i alla fall ställas.

ARTIKELN HANDLAR OM