Suget efter allsvenska hjältar borde vara stort

Alvbåge: Jakten på Helsingborgs IF...

Nu är det äntligen avspark för den efterlängtade höstsäsongen.

Herrejösses, vilket långt uppehåll det har varit. Men nu är snön smält och gräsplanerna har växt till sig så det borde bli en fantastisk höst kan man tycka. Frågan är väl om detta betyder att den allsvenska soffliggaren ska resa sig och besöka dom allsvenska arenorna igen så att publikraset får sig en vändning.

John Alvbåge.

Förhoppningsvis är det ett sug efter allsvensk fotboll där ute i stugorna igen efter att man stirrat sig blind på VM nu i över en månads tid. Det borde ju vara så att längtan och suget är stort efter att se sina allsvenska hjältar igen.

Om man ska namnge höstsäsongen eller ge den en filmtitel så får det bli ”Jakten på Helsingborgs IF”. För inte är det väl möjligt för något lag att komma ikapp vårens suveräna lag, eller?

Kommer HIF att börja darra? Och vilket lag ska i så fall ta upp kampen om guldet? Eller kommer det att bli en ointressant guldstrid då HIF kopplar greppet och rycker ännu mera?

Det kan liksom bara gå åt två håll, antingen blir det århundradets guldstress och HIF tappar guldet eller blir det århundradets promenadseger.

Drömt sig bort under VM

Men allsvenskan är så mycket mer än guld­strider och medaljer. Det finns en bottenstrid som är sjukt jämn där allt kan hända. Förra årets guld- och silverlag slåss i detta nu om sin allsvenska existens och kommer dom två lagen att klättra där ifrån eller ska det bli en strid in på mållinjen om ett allsvenskt kontrakt? Vilka lag kommer att plocka Europaplatserna? Vilket eller vilka lag kommer att rasa eller vilket eller vilka lag kommer att klättra? Vilket lag kommer att få kvala i höst? Ja, frågorna är många och det kommer givetvis att bli spännande vare sig man är Ljusblå, Svartvit, Blåvit, Rödblå, Gulsvart eller någon annan kulör.

Som spelare så kan jag bara tala för mig själv men min känsla är att alla allsvenska spelare är sjukt sugna att få äntra dom allsvenska arenorna igen efter att ha tittat på VM och drömt sig bort för ett tag. Alla har säkert fyllt på med nya målbilder och motivationen är på topp igen.

Just nu innan den 14:e omgången är spelad och höstsäsongen är igång så är stämningen god i alla lag och man har laddat upp med ny energi. Men så fort bollen är i rullning kommer spänningen och är man inte på tårna på kan den goda stämningen snabbt förvandlas till något annat.

Det är helt enkelt här och nu som gäller, höstsäsongen ska sparkas igång.

Allsvenskan är tillbaka gott folk !

John Alvbåge

ARTIKELN HANDLAR OM