Har gjort 26 mål på tre matcher

FOTBOLL

”Siktar på 100 mål”

Fredrik Lundh ville ta en paus från elitfotbollen och återvände till moderklubben Bjurfors i division sex.

Nu har 29-åringen gjort 26 mål på tre matcher och måste vara på väg mot något slags rekord.

– Jag siktar på hundragränsen nu, säger Lundh.

Foto: Fredrik Lundh.

Fredrik Lundh hade en tung fjolårssäsongen med Skellefteå AIK som åkte ur division 1 i fjol. 29-åringen var trött på elitsatsningen och valde istället att återvända till moderklubben Bjurfors.

Snittar 8,6 mål per match

29-åringen inledde säsongen i division 6 med att göra elva mål två matcher i rad. I 11-0-segern mot Vebomark senast blev det ”bara” fyra mål men snittet på drygt 8,6 mål per match imponerar.

– Vi har ett överlägset lag och det gör mycket när man får så fina mackor. Vi har egentligen ett för bra lag för sexan, säger Lundh.

På väg mot 180 mål

Om Lundh fortsätter på den inslagna vägen kommer han att göra 180 mål på de 21 omgångarna i serien. Men riktigt så långt blickar inte 29-åringen ännu. Det närmaste målet är att spräcka drömgränsen 100 mål.

– Fortsätter jag så här kan den vara i farozonen, helt klart. Men man vet adrig. Om jag blir skadad och är borta några matcher kan det vara över. Men jag måste kanske sikta på den.

Men varför spelar du i division 6?

– Jag fyller 30 år snart och har tränat och hållit på länge. Det blir mycket om man ska träna varje dag och dessutom jobba åtta timmar. Jag kände att jag behövde ett sabbatsår.