Toivonen sänkte Sampdoria borta

FOTBOLL

PSV vidare efter två mål av svensken

Ola Toivonen fortsätter att producera.

Landslagsmannen gjorde båda målen när PSV tog sig vidare till Europa Leagues slutspel.

– Vi gick för seger även om vi visste att det räckte med oavgjort, säger Toivonen.

Mötet mellan Sampdoria och PSV fick en något märklig start. Den svenske domaren Markus Strömbergsson tvingades blåsa av matchen efter tio minuter medan ljuset på arenan i Genua justerades.

När belysningen väl var på plats dominerade hemmalaget och Giampaolo Pazzinis ledningsmål strax innan paus kom inte som en överraskning. Andreas Isaksson kunde bara titta på när den välriktade nicken borrade sig in krysset.

– De spelade väldigt italienskt i den första halvleken – de satte tryck på oss tidigt, säger PSV-tränaren Fred Rutten till Nu Sport.

Men efter paus klev PSV:s formtoppade svensk in i handlingen.

Smög sig in

I den 51:a minuten missade Sampdoria markeringen helt när Toivonen smög in i straffområdet. Han hade god tid på sig att pricka in den nick som skulle ha räckt för att ta sitt lag till slutspel.

Sampdoria, som var pressat att vinna för att inte slås ut, lyckades inte få hål på PSV efter kvitteringen. I stället var det holländarna som gjorde sista målet.

– Vi gick för seger även om vi visste att det räckte med oavgjort, säger Toivonen till De Telegraaf.

Målet kom på en kontring i matchens sista minut, strax efter att hemmalagets Guido Marilungo fått rött kort. Toivonen höll sig framme på nytt och smällde in segermålet i öppen bur efter en rörig situation.

– Det var en tuff match men jag är nöjd med resultatet, säger 24-åringen om även fick frågan om vad det betyder att superstjärnan Ibrahim Affelay lämnar PSV för Barcelona vid årsskiftet.

– Det är inte bra att han försvinner. Men det är som vår coach säger: vi har ett stort omklädningsrum.

ARTIKELN HANDLAR OM