Djurgården anställer Alvén som manager

FOTBOLL

Tränarduon fråntas ansvar

Spelsystemet var redan bestämt och flera nyförvärv i praktiken klara.

Nu fråntas dessutom Djurgårdens tränarduo en del av ansvaret för laguttagningarna då sportchefen Stefan Alvén nu blir manager.

– Vi kommer att jobba tillsammans, men självklart kommer detta medföra ett större ansvar för mig vad gäller laguttagningar och liknande, säger Stefan Alvén till dif.se.

Foto: Stefan Alvén.

Djurgården pratade redan inför säsongen om att anlita en manager för a-laget. I dag gick klubben ut med att sportchefen Stefan Alvén får utökat ansvar och nu i klär sig den rollen.

– Vi har ett långt uppehåll framför oss och ett transferfönster som öppnar, därför tycker vi att det är viktigt att få till detta så snabbt som möjligt så att Stefan som manager hinner fatta de beslut han vill, säger Putte Carlsson i Djurgårdens styrelse.

Alvén kommer bland annat att ha en viktig roll i laguttagningarna, ett ansvar som tidigare helt ålagts tränarduon Carlos Banda och Lennart Wass.

Wass positiv

– Jag ser fram emot att få mer tid till att jobba med Lennart och Carlos i arbetet med laget. Vi kommer att jobba tillsammans, men självklart kommer detta medföra ett större ansvar för mig vad gäller laguttagningar och liknande, säger Stefan Alvén.

Wass säger sig ändå vara positiv till den minskade rollen.

– Det här är en mycket bra lösning för oss, det här gör att vi kan lägga ännu mer kraft på träningarna. Nu har vi ett långt uppehåll på oss att se till att bli ännu starkare inför den viktiga höstsäsongen, säger Lennart Wass.

ARTIKELN HANDLAR OM