Henke: Aldrig hört om något liknande

Larsson om gamla klubbens förnedring

Feyenoord förnedrades fullständigt och föll med förkrossande 0-10 mot PSV i holländska ligan.

Hemma i Sverige blir förre spelaren Henrik Larsson, med över 100 matcher i klubben, chockad när han får höra resultatet.

– Jag har inte sett vad som hänt men det låter otroligt mycket, säger Henrik Larsson till Sportbladet.

Henrik Larsson.
Henrik Larsson.

Feyenoord hängde med i en halvlek mot ligaledaren PSV och gick till pausvila med ”bara” 0-2 i baken. Sedan föll laget ihop fullständigt.

”Måste ha hänt något”

Kelvin Leerdam hade visats ut efter 34 minuter och med en man mindre släppte bottenlaget in åtta mål i andra halvlek. Slutresultatet stannade vid otroliga 0-10, Feyenoors största ligaförlust genom alla tider.

– Jag har inte sett vad som hänt men det låter otroligt mycket. Det måste ha hänt något, säger Larsson.

Har du upplevt något liknande?

– Nej, det har jag aldrig hört talas om ens.

Larsson inledde sin proffskarriär i Feyenoord och säger att laget fortfarande har en plats i hans hjärta.

”Jag har kontakt med dem”

– Det är klart. Det var en viktig del av min karriär där jag lärde mig vad det innebar att flytta utomlands och vara proffs. Jordan (Larssons son) var där och tränade nyligen och jag har en del kontakt med dem.

Nu tappar Feyenoord ytterligare i bottenstriden och det klassiska laget kan vara på väg ur högstadivisionen. En helt annan position är det topplag Feyenoord var under svenskens tid i klubben 1993-1997.

– Men det är fortfarande tidigt på säsongen. De har ju haft ekonomiska problem men det är långt kvar och de kan säkert rädda upp det.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN