”Jag har ingen koll på honom”

FOTBOLL

Janne Andersson om nyförvärvet Joonas Tamm

1 av 2 | Foto: Janne Andersson.

I går presenterade Norrköping tre spelare på samma gång. Två av dem är mycket bra, menar Janne Andersson. Den tredje känner han inte till.

– Jag har ingen större koll på honom, säger IFK-tränaren om nyförvärvet Joonas Tamm, 18.

Jaså, du har heller inte hört talats om Joonas Tamm? Då kanske en presentation är på sin plats. 18-åringen är trots sin ålder relativt känd i sitt hemland Estland där han representerat Flora Tallinn. Han har också varit utlånad till Sampdoria – samt provspelat för just Norrköping.

Men den nye tränaren Janne Andersson har alltså inte hunnit ta reda så mycket på anfallaren som skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Jag har ingen större koll på honom så jag kan inte säga så mycket. Det är en ung spelare som Tony Martinsson (sportchef) har följt.

Bättre koll på Florén

Däremot har Janne Andersson bättre pejl på de två andra nyförvärven som presenterades i går: Mathias Florén från Elfsborg och Martin Smedberg-Dalence från Ljungskile.

– Florén har varit med länge på elitnivå och är en mycket bra spelare. Jag tror att han kan bli värdefull för oss, säger Andersson.

– Smedberg har jag följt noga under ett par års tid, särskilt det senaste eftersom jag tränat Örgryte i superettan. Han har utvecklats varje år och är en bra passningsspelare i en intressant ålder. Han har också varit lagkapten i Ljungskile – det är ytterligare en bra egenskap.

ARTIKELN HANDLAR OM