Djurgårdens IF Fotboll

Bröt med Gais – nu jagad av Dif

FOTBOLL

Kan bli Djurgårdens näste nyförvärv

Levon Pachajyan gjorde stor succé när han kom till Gais säsongen 2008 men lämnade klubben efter ekonomiska problem och enligt mittfältaren själv en rejäl administrativ tabbe från göteborgsklubben.

Nu jagar Djurgården 26-åringen vars kontrakt med iranska Sanat Naft går ut i sommar.

– Det har funnits kontakt med Djurgården och jag hoppas att jag kan komma tillbaka till Sverige, säger Pachajyan.

Djurgården har redan gjort klart med Sharbel Touma och diskuterar med Manchester Citys John Guidetti. Nu är Dif på jakt efter ytterligare förstärkningar. Levon Pachajyans kontrakt med iranska Sanat Naft går ut i sommar och nu uppvaktar stockholmarna mittfältaren, enligt källor till Sportbladet.

– Jag hoppas att jag kan komma tillbaka till Sverige i sommar. Det har funnits kontakt med Djurgården men det är först när fönstret öppnar som jag kommer att veta mer, säger Pachajyan.

Ringde hem och bad om pengar

Armeniern imponerade stort under sin första säsong i Gais 2008. Men sedan hände något och klubben valde att låna ut 26-åringen till norska Fredrikstad. Nu berättar han varför.

– Min agent förklarade inte alla detaljer i mitt kontrakt och jag fick problem med min ekonomiska situation under andra halvan av 2008. Det var så illa att jag var tvungen att ringa hem till Armenien och be dem skicka mer pengar för att jag skulle kunna stanna. När ligan tog slut bad jag Gais om en högre lön men de hade finansiella problem och det var då jag gick till Fredrikstad.

”Kommer inte att stanna”

När Pachajyan sedan återvände i september 2009 fick han ingen plats i Gais.

– De registrerade inte mig för spel i allsvenskan och därför hamnade jag utanför laget. De gjorde ett misstag eller så trodde

de att jag skulle bli såld till en annan klubb. Alla andra fönster var stängda då så mitt enda alternativ var att gå till Iran. Det är bra pengar men ett tufft liv så jag tror inte att jag kommer att stanna.

Djurgårdens sportchef Stefan Alvén vill inte kommentera uppgifterna.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll